Főoldal > EGÉSZSÉG > Durva, hirtelen fejfájás? Ezt tedd ellene!

Durva, hirtelen fejfájás? Ezt tedd ellene!

fájdalomfájdalomcsillapítófejfájásfrontfronthatásgyógytea
0

Írta:

Már megint hasogat a fejed, de nem akarod magad állandóan gyógyszerekkel tömni? Akkor fogadd meg tanácsainkat, hogy gyorsan és egyszerűen szabadulhass meg a fejfájás kínzó tünetétől.

Pótold a hiányzó folyadékot és tápanyagokat

Emlékszel, mikor ettél utoljára? Na és mennyi vizet ittál? Ha ugyanis az agyad nem kap megfelelő mennyiségű glükózt vagy oxigént, akkor bizony nem kell csodálkozni a fejfájáson. De ha a szervezet dehidratált, akkor se számíts túl sok jóra. Figyelj oda a rendszeres étkezésre és folyadékfogyasztásra jobban, hiszen a közérzeted múlhat rajta.

Mozogj

Az agy oxigénellátottságát úgy is biztosíthatod, ha rendszeresen sportolsz, és sokat tartózkodsz a szabad levegőn. Ha érzed, hogy kezd megfájdulni a fejed, akkor sétálj egy nagyot. Ha mozogsz, a friss levegőn vagy, még a kusza gondolataidat is összébb tudod rendezni, ha nem a fejfájással kell bajlódnod.

Gyanakodj az édesítődre

Ha odafigyelsz a táplálkozásra és a mozgásra is, és egyébként nem vagy fejfájós típus, de az utóbbi időben szinte folyamatosan ezzel küzdesz, akkor a megoldás valami másban keresendő. Ha nemrégiben kezdtél el például édesítőt használni, vagy váltottál egy másik termékre, az is lehet, hogy az okozza a gondokat.

Ne egyél össze-vissza

Vannak olyan ételek, amelyek olyan aminosavakat tartalmaznak, amelyek akár az erős, migrénes fejfájásokért is okolhatóak. Persze ez nem mindenkire igaz, de ha bizonyos érlelt sajtok, készételek után többször kínzó fejfájást tapasztaltál, lehetséges, hogy van valamiféle összefüggés a kettő között.

Woman menstruation pain  
Lucenet Patrice/Oredia, Image: 115880153, License: Rights-managed, Restrictions: Model release, Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Oredia

Pihenj eleget

Ha nem alszod ki magad (értsd: napi 7-8 óra alvás), akkor agyad sem pihen annyit, amennyire valójában szüksége lenne. Ez szinte minden esetben fejfájáshoz vezet, és inkább ne szúrd el az egész napodat azzal, hogy nem fekszel le esténként időben.

Akupresszúrás pontok

Persze van az úgy, hogy minden ok nélkül fáj az ember feje. Ennek egész egyszerűen genetikai magyarázata is lehet. A fájdalomhoz azonban nem lehet, és nem is kell hozzászokni, ahogyan a gyógyszerszedéshez sem. Jó ötlet felkeresni egy akupresszúrás szakembert, aki megmutatja, hogy mely pontokat kell a halántékon megnyomni ahhoz, hogy a fejfájás csillapodjon.

Igyál gyógyteát

Ha tudod, hogy frontérzékeny vagy, akkor szerezz be még a fronthatás előtt néhány gyógyteát, amik kifejezetten fejfájás csillapító hatásúak. A kakukkfű, cickafark, borsmenta teák kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen igen hatásos fájdalomcsillapítóak.

Fotó:123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X