Főoldal > EGÉSZSÉG > Pörgesd fel az anyagcseréd – tuti tippjeink segítenek!

Pörgesd fel az anyagcseréd – tuti tippjeink segítenek!

anyagcserediétaegészségfogyásizommetabolizmuszsírégetés
0

Írta:

Ne hagyd lelassulni az anyagcseréd, inkább turbózd fel ezekkel a tuti tippekkel!

Izmosodj!

Az izmok ugyanis erőteljes zsírégető képességgel bírnak, így mindenképp érdemes jobban odafigyelned az erősítő gyakorlatokra, és a helyes táplálkozásra, hogy az izmok elegendő fehérjéhez és szénhidráthoz jussanak.

Ne felejtsd el a kardiót!

A kardioedzés fontos ahhoz, hogy az izmaidra rárakódott zsírfelesleget elégesd, különösen a hasi tájékon. Az kardio- és erősítő gyakorlatok kombinálásával garantáltan eléred a kívánt súlyt és a tökéletes alakot.

Ne hagyj ki egy étkezést sem!

Napi hatszori étkezéssel elkerülheted, hogy drasztikusan lecsökkenjen a vércukor-szinted, és ezáltal rád törjön a farkaséhség, hogy aztán este együltő helyedben befalj mindent, amit a hűtőben találsz. Ezt elkerülendő, a munkába is csomagolj magadnak tízórait és uzsonnát is!

Étkezésedben rendszerezd a teljes értékű ételeket, és minimalizáld a sok cukrot, és felesleges kalóriát tartalmazó élelmiszerek mennyiségét, úgy mint a fehérlisztből készült péksütiket. Ezzel is maximalizálni tudod szervezetedben a zsírégetést, és megóvod magad a farkaséhségtől. Fogyassz komplex szénhidrátokat, sok gyümölcsöt, zöldséget, hüvelyeseket, és fehérjét, melynek nem kell feltétlenül húsnak lennie, lehet az dió, zsírszegény tejtermék, vagy tofu.

anyagcs2.jpg ()

Aludj eleget!

Éjszakánkét próbálj meg legalább 7-8 órát aludni. Egy tanulmány szerint ugyanis azok a nők, akik 5 órát, vagy annál kevesebbet alszanak, 32 százalékkal nagyobb eséllyel szednek fel felesleges kilókat, és 15 százalékuk lesz túlsúlyos.

Igyál több vizet!

Szintén egy kutatás állapította meg, hogy akik egyszerre megittak 4 deci vizet, az elkövetkező órában 30 százalékkal nőtt az anyagcseréjük, ami plusz 24 elégedett kalóriát jelentett. A szakértők elsősorban hideg vizet ajánlanak, mert annak felmelegítése több energiát igényel a szervezettől.

Egyél eleget!

Ha nem biztosítod szervezeted számára a megfelelő energiamennyiséget, akkor lelassul az anyagcseréd, mely arra ösztökéli a tested, hogy zsírokat raktározzon el. Egy átlagos, fizikailag aktív nőnek a napi 1800 kalória bevitelére van szüksége. De az egészséges ételek kalóriaértékét ne becsüld alá! Sok saláta például elég sok extra kalóriát tartalmazhat.

Ne stresszelj!

Csökkentsd a stresszt, fókuszálj a jelenre, és lehetőleg ne kombináld túl a dolgokat. A magas stressz és az elhízás között igen nagy az összefüggés. A stressz levezetésére menj el jógázni, vagy végezz meditációs gyakorlatokat!

Kardiózz gyorsabban!

A gyorsabban elvégzett kardioedzések jobban beindítják a zsírégetést. Ha eddig a futópadon sétáltál, akkor most sétálj kicsit gyorsabban pár percig, vagy kocogj, majd ismételd meg a gyakorlatot még párszor. Ha már futsz, akkor sprintel pár percig, majd válts ismét normál tempóra, és ezt váltogasd még párszor!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X