Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 egyszerű módszer, hogy méregtelenítsd a tested

7 egyszerű módszer, hogy méregtelenítsd a tested

fogyásméregtelenítés
0

Írta:

Tedd egészségesebbé a szervezetedet ezekkel a szuper tippekkel!

1. Fogd vissza a cukorbevitelt

Az időszakos méregtelenítés hatékony módja a szervezeted méregtelenítésének, ami továbbá felgyorsítja az anyagcserét és erősíti az immunrendszert. Kezdd el az elfogyasztott cukor mennyiségének csökkentésével. Ez magában foglalja a mézet, a melaszt és a mesterséges édesítőszereket is. Ha több cukrot eszel, a testednek több inzulint kell termelnie, ami túlterheli a hasnyálmirigyet, így hamarabb kimerülsz. Hosszú távon a túlzott cukorbevitel pedig krónikus fáradtsághoz, diabéteszhez és tetemes túlsúlyhoz vezethet.

2. Kezdd a napot vízzel

Ébredés után igyál meg egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet fél citrom frissen csavart levével. A citrom segít a szervezeted hidratálásában és az emésztés elősegítésében, ezáltal támogatva a méreganyagok kiválasztását.

3. Mozogj

Bizonyított tény, hogy a rendszeres testmozgás felgyorsítja a vér- és nyirokrendszer keringését. Ezáltal felpörgeti az emésztést, csökkenti a feszültséget, óvja az ízületeket és erősíti az egész testet. Azoknak, akik napi szinten mozognak valamit, már eleve sokkal kevesebb méreganyag jut be a szervezetükbe.

meregtelenit2.jpg ()

4. Igyál rengeteg teát

A tea nem csak tele van antioxidánsokkal, hanem hidratál (főleg a gyógynövényből készült változatok) és el is telít. Ami azt jelenti, hogy a fogyasztása után kevésbé valószínű, hogy túl sokat eszel, vagy hogy értéktelen ételeket választasz. Tartsd észben, hogy a teában található koffein más, mint ami a kávéban van – könnyebben kezelhetőbb a szervezeted számára. A teafogyasztás továbbá serkentő hatással bír, ellenben nem okoz idegességet.

5. Táplálkozz organikusan

Változtass az étkezési szokásaidon! Válaszd elsősorban a színes zöldségeket és gyümölcsöket, emellett fogyassz teljes kiőrlésű gabonaféléket, babot és más hüvelyeseket, valamint kis mennyiségben dióféléket és magvakat. Érdemes az organikus ételeket választanod, ugyanis a feldolgozott élelmiszerek nem tartalmazzák azokat a tápanyagokat, amelyekre a szervezetednek igazán szüksége van. A sötétzöld zöldségek például mikrotápanyagokban rendkívül gazdagok és emellett nagyon alacsony a kalóriatartalmuk is, így rengeteget ehetsz belőlük.

6. Izzadj a szaunában

A rendszeres szaunázás rendkívül jó hatással van a bőröd állapotára. Semmi sem méregtelenít annyira, mint amikor hetente kiizzadod a méreganyagokat magadból. Még hatékonyabb, ha a szaunázást edzések után iktatod be az életedbe.

7. Radírozd le a bőrödet

A tested alapos leradírozása, majd ezt követően egy olajjal végzett masszázs segít a bőrödnek kiválasztani a méreganyagokat, és a keringésedet is serkenti.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X