Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 tipp felfázás ellen

5 tipp felfázás ellen

baktériumbetegségfájdalomfelfázásfertőzéshólyaghuruthüvelyvizelet
0

Írta:

Ha sűrűn jársz a mosdóba, amit csípő, égő fájdalmas érzés kísér, akkor nagy rá az esély, hogy felfáztál. Ha fáztál már fel, akkor tudod, hogy nagyon könnyen megtörténik a baj, ami aztán hetekig kínozhat. Íme, néhány tipp, hogy megelőzd a felfázást!

Télen az immunrendszerünk legyengülhet, így több támogatásra van szüksége. Ha nem erősítjük meg szervezetünk védelmi vonalát, könnyen felfázás lehet a vége. De a nyílások közelsége miatt a vastagbélben és a hüvelyben lakozó baktériumok is okozhatnak, ha átterjednek.

Tisztálkodj okosan!

Ne vidd túlzásba az intim higiéniát! A rendszeres tisztálkodás fontos, de ha túl gyakran végzel hüvelyöblítést, és a hüvelyflóra érzékeny PH-ját felborító tisztálkodó szereket használsz – például színes-szagos bolti szappanok, tusfürdők -, akkor gyengítheted a baktériumokkal szembeni ellenálló képességedet. Ügyelj tehát a tisztaságra, de válogasd meg milyen tisztálkodó szereket és hányszor használsz övön alul!

Szex előtti és utáni higiénia

Ha a szexuális együttlétek után a felfázás tüneteit produkálod, akkor előfordulhat, hogy a húgycső közelsége miatt a baktériumok a hüvelybe kerülhetnek, és máris kialakul a nászutas betegség. Fontos, hogy az együttlét előtt és után is ügyelj a higiéniára, és érdemes az együttlétek előtt és után is elmenned mosdóba, hogy a hólyagod kiürülhessen.

Woman with a bladder weakness, urinary incontinence, Image: 43256902, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, imageBROKER

Erősítsd az immunrendszert!

Fogyassz nyomelemekben, vitaminokban gazdag friss zöldségeket, gyümölcsöket, és időről időre tisztítsd meg a szervezeted a félkész ételek, mesterséges anyagokkal telepumpált élelmiszerek miatt lerakódott méreganyagoktól. Mindezek mellett igyekezz odafigyelni a lúgosításra is, amiben nagy segítséget jelenthet a spenót, a brokkoli, vagy az ananász.

Óvd magad!

Védd a derekad tájékát, felejtsd el a rövid, hasat, derekad szabadon hagyó felsőket, kabátokat, mellőzd a tangát, a cipőd pedig legyen meleg, és vízálló! Ezekkel az apró odafigyelésekkel máris sokat tettél a felfázás megelőzéséért. Ha úgy érzed átfáztál, vegyél meleg lábfürdőt, vagy ha úgy esik jól, akkor ülőfürdőt. Ha uszodába jársz, a klóros víz után feltétlen zuhanyozz le, mert károsíthatja az intim szerv hámját.

Pótold a folyadékot!

Szervezetünk egészsége szempontjából a megfelelő folyadékbevitel rendkívül fontos. A felfázást is könnyebben előzhetjük meg, ha naponta 2-3 liter folyadékot iszunk, mivel a sok folyadék segít kimosni a kórokozókat. Arra ügyelj, hogy tiszta vizet és gyógyteákat, valamint frissen facsart gyümölcsleveket fogyassz!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X