Főoldal > EGÉSZSÉG > A legtutibb praktikák influenza ellen

A legtutibb praktikák influenza ellen

betegségegészséggyógyulásimmunrendszerinfluenzamegfázásnáthavitamin
0

Írta:

Gyógyulj meg minél gyorsabban, ha beteg vagy!

Kerüld a fehérjét!

Erre azért van szükség, mert a fehérjék elősegítik a vírus gyors elszaporodását, így, ha lehet, pár napig mellőzd a hús és a tejtermékek fogyasztását. Ha mégis ki lennél éhezve a húsra, akkor inkább csirke- vagy pulykamellből fogyassz egy keveset!

Hagyma minden mennyiségben

A vörös- és fokhagyma a nátha megelőzésében is kitűnő módszernek tűnt, így az influenza ellen is bátran bevethetőek. Készíts vöröshagymateát, mely nemcsak kiváló köhögésoldó, de a légutak nyálkahártyáján megakadályozza a vírusok elszaporodását. 3-4 levélnyi vöröshagyma héjat 4 dl vízben forralj fel, majd további 5 percig főzd, végül ízlés szerint édesítsd barnacukorral, mézzel. Figyelj arra, hogy mellőzd a fém eszközöket, mert hatására a hagymatea összetevői megváltoznak. Fokhagyma esetében érdemes minden nap egy gerezd elfogyasztása hatékony vírusölő hatása miatt.

C-vitamin

A legjobb, ha az ajánlott napi vitaminmennyiséget citrusfélékből pótolod, vagy savanyú káposztából, amit főételek, vagy szendvicsek mellé is bármikor elcsipegethetsz. Jó alternatíva még a csipkebogyó, melynek főzetéből teát és szörpöt is készíthetsz, mely nemcsak finom, hanem egészséges is. Ha a zöldségesnél mégsem tudnál beszerezni narancsot, grapefruitot, akkor irány a patika, ahol már számtalan C-vitamin készítményből válogathatsz.

influenza2.jpg ()

Cékla

A cékla kitűnő immunerősítő hatással bír, és akárcsak a káposztát, a céklát is bármelyik étkezés mellé tálalhatod savanyúságként. Aki nem szereti, az keverjen össze céklalevet almalével – a hatás ugyanaz, de kellemesebb lesz az íze az italnak.

Moss minél gyakrabban kezet!

A megfelelő étkezés mellett persze érdemes jobban odafigyelned a higiéniára is, ezért igyekezz minél gyakrabban kezet mosni, hogy a baktériumokat eltávolítsd a kezedről. Mindemellett próbáld megállni, hogy nem nyúlsz ételhez, az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után.

Fertőtlenítsd a szád!

A meleg, sós vízzel vagy gyógyteával történő gargalizálással megszabadíthatod a szájüreged a nem kívánt kórokozóktól. Moss minél gyakrabban fogat, használj mellé fogselymet és szájvizet.

Inhalálj!

Akárcsak a náthánál, influenza esetén is tanácsos forró gőzben inhalálnod. A vizet a neked tetsző gyógynövényekkel tudod még hatékonyabbá tenni, mely kitisztítja a hörgőket, és elpusztítja a kórokozókat is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X