Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 egyszerű mód a teljes méregtelenítésért

8 egyszerű mód a teljes méregtelenítésért

egészségfogyádméregtelenítésszépségtisztaság
0

Írta:

Drága wellness hétvégék és luxuskezelések nélkül is a tökéletes formádat hozhatod! Hogy hogyan? Csak kövesd a 8 lépéses egészségmegőrző és méregtelenítő kúránkat és fittebb leszel, mint valaha!

1. Fogd vissza a cukorfogyasztásodat!

Most nem csak a krémes sütik mennyiségére gondolunk, hanem a mindennapokban elfogyasztott cukrot tartalmazó ételekre, italokra: félkész és light termékek, salátaöntetek, szószok, üdítők, csokis müzlik, aszalt gyümölcsök és még sorolhatnánk. A szervezetünknek nincsen szüksége finomított cukrokra, ezért időről időre vonjuk meg magunkat tőle!

Tipp: Ha nem bírod ki cukor nélkül, használj cukorbetegek számára is ajánlott édesítőszereket, mint például a xilit és az eritritol.

2. Igyál vizet!

Nem kell túlzásba vinni, de a napi 2-3 liter folyadék mindenképpen legyen meg – ha betegség alatt állsz, vagy ha fokozottan megerőltető fizikai munkát végzel, nyugodtan igyál többet is! A legjobb, ha lefekvés előtt és a reggeli ébredéskor is iszol egy kis vizet, így folyton hidratáltan tartod a szervezeted.

3. Mozgasd meg a tested!

Nem győzzük elégszer hangoztatni, hogy milyen fontos a mozgás! Nem kell, hogy konditerembe vagy drága csoportos órákra járj, a lényeg, hogy minden nap mozogj legalább fél órát. Ez edzettségi szintnek megfelelően lehet egy kis séta, biciklizés, kocogás, vagy egy otthoni torna is.

4. Fogyassz teát!

A gyógynövényes, természetes összetevőkből álló teákat sokan alábecsülik, pedig a kamilla, a maté és a kakukkfű tea is rendkívül hasznos méregtelenítéskor: tele van antioxidánsokkal és eltelítik a gyomrod, ami miatt kevesebbet fogsz enni.

Tipp: Ne feledd, a teákban található koffein sokkal jobb hatással van a szervezetedre, mintha kávét innál, ezért a maximális fogyasztható mennyiség sincsen konkrétan megszabva!

5.  Táplálkozz természetesen!

A bio és az organikus termékek nem mindenkinek elérhetőek, de arra valamennyien tudunk ügyelni, hogy mindig legyen otthon gyümölcs és zöldség; amik rendszeresen fogyasztva csodákat tehetnek a külsőnkkel-belsőnkkel egyaránt!

Tipp: A sötétzöld színű zöldségek (pl. káposzta, brokkoli, uborka, kínai kel, zöldborsó) tele vannak A vitaminnal,vassal, magnéziummal és kalciummal, de a kalória is nagyon kevés bennük; ezért akármennyit ehetsz belőlük!

6. Párologtass!

A rendszeres szellőztetés, párologtatás nemcsak a szobák tisztaságát szolgálják, hanem a te egészségedet is rendben tartják! Elűzik a poratkákat és a baktériumokat, amik miatt télen a kelleténél többször leszel náthás, de a nagy allergiaszezont is könnyen megúszhatod, ha vizet párologtatsz a lakásod minden helyiségében!

7. Izzadj!

A szauna igazán pénztárcakímélő trükk az influenza megúszásra, hiszen pár perc alatt kitisztulnak a légutaid, felszabadulnak a bőröd alatt eltömörített pattanásaid, és a méreganyagok is felszabadulnak egy kis izzadás után.

Tipp: A sókabinok és a 40-50° fölötti szaunák nyugtató hatással vannak az idegrendszerre, ezért stresszes időszakban is érdemes kilátogatnod egy-egy szauna szeánszt a szabadidődben!

8. Tisztíts!

A bőröd hálás lesz, ha heti egyszer egy teljes körű testradírozással jutalmazod, ahogyan az arcod is felszabadul egy nehéz sminkkel teli nap után. Heti egyszer iktass be pár órát, amikor csak magaddal foglalkozol és kényezteted magad minden jóval: fürdősóval, arcmaszkkal és egy habos fürdővel.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X