Főoldal > EGÉSZSÉG > Fekete köménymaggal a vírusok ellen

Fekete köménymaggal a vírusok ellen

egészségfekete köményfűszergyógyulásgyulladásköménymagvírus
0

Írta:

Meghűléses betegségeket, a náthát, a köhögést és az influenzás fertőzéseket gyorsabban legyőzheted, ha ismered a feketeköményt. A római korianderként, fekete szezámmagként is nevezett mag már évezredek óta a gyógyítás nagymestere.

A név kötelez

A Nigella Sativa növénymagok gyógyító tulajdonságait már évezredek óra ismeri az emberiség. A legkorábbi feljegyzés róla az ókori Egyiptomból származik. Fekete olajat Tutanhamon sírjában is találtak mintegy 3300 évvel ezelőtt. A neve pontosan leírja megjelenését. Csak kevesen tudják, hogy egészséges, zsírsavakban gazdag olajat is sajtolnak belőle, amely nagyban hozzájárulhat a szervezet egészséges működéséhez.

Erősíti az immunrendszert

A magjából sajtolt olaj magas tápértékkel rendelkezik, rengeteg ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, melyek erősítik az immunrendszer védekezőképességét. Az allergia ellensége. A feketekömény magja csökkenti az asztmás rohamok számát és enyhíti azok lefolyását. Csökkentheti a szénanátha, a pollen-, a por-, az állatszőr-, sőt, még az ételallergia tüneteit is. Gyulladáscsökkentő hatása, valamint erős vírus- és baktériumölő tulajdonsága révén, megfázás és a tüdőgyulladás kiegészítő kezeléseként is alkalmazható. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén a nőgyógyászati és hasnyálmirigy gyulladásos tüneteit is enyhítheti.

54499569 - nigella or black cumin in a bowl

Olaja is értékes

A fekete köménymag olaja pozitívan hat az emberi anyagcserére. Mindennapi táplálkozásban a magas linolsav tartalma teszi igen jelentőssé. Különösen értékesek még a benne található telítetlen zsírsavak, amelyek mellékhatások nélkül képesek lehetnek csillapítani a belekben, az ízületekben és az idegekben zajló gyulladásos folyamatokat. A gombás megbetegedések ellen is hatásos.

Hogyan segít?

Élelmiszerként magját különböző ételekhez adhatod, jól illik a levesekhez és a káposztás ízekhez. A teájából napi 2-3 csésze az ajánlott mennyiség. De inhaláláskor is alkalmazhatod, vagy külsőleg ecsetelésként, különböző bőrbetegségekre is megoldást nyújt. Azt viszont nem árt tudnod, hogy étvágygerjesztő hatása is van. Serkentheti az emésztési folyamatokat, és a kiválasztó szervek működését. Kiváló puffadás gátló és egyben szélhajtó „szer”, a belekben feloldhatja a letapadt nyálkákat és kiüríti azokat a szervezetedből.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X