Főoldal > EGÉSZSÉG > Élelmiszerek, amikben több C-vitamin van, mint a narancsban

Élelmiszerek, amikben több C-vitamin van, mint a narancsban

C-vitaminegészségeperétkezésimmunrendszerkivinarancstáplálkozásvitamin
0

Írta:

Az egerek képesek rá, a kutyák és a macskák szintén, de még az elefántok is. Az ember az egyetlen olyan emlős, amelynek szervezete nem képes a C-vitamint előállítani, csupán élelmiszerekből tudja bevinni azt.

A C-vitamin immunerősítő, így a hűvösebb idő beálltával fokozottan szüksége lehet rá a szervezetnek. Mutatunk pár olyan ételt, amiből jelentős mennyiségű C-vitamint tudsz bevinni.

1. Chili paprika

Csupán egy fél csésze chili paprikával 107,8 mg C-vitamint vihetsz be, az erős csípős íz pedig még a fogyókúrádban is segít. A chilinek ezen felül számos egészségi előnye van, érdemes beilleszteni az étrendbe.

2. Kelkáposzta

Egy bögre aprított kelkáposzta 80,4 mg C-vitamint tartalmaz, készítsz egy finom, méregtelenítő zöld turmixot vagy rágcsálj kelkáposzta chips-et.

3. Papaya

Már egy kisméretű papayában is 95,6 mg C-vitamin van, egy ínycsiklandozó dinnye-salátába könnyedén beillesztheted ízvilágát.

4. Eper

Nem csupán az egyik legjobb gyulladáscsökkentő, hanem az egyik legjobb C-vitamin forrása is az eper. Egy csészében ugyanis 84,7 mg C-vitamin bújik meg.

5. Zöld kaliforniai paprika

A kaliforniai vagy pritamin paprika C-vitaminban nagyon gazdag, de az igazi rocksztár a zöld színű változat, mert ebben a fajtában 95,7 mg C-vitamin található.

54710765 - set tropical cut fruits  banana papaya pine apple kiwi mango passion fruit sapodilla dragon orange black wooden background top view

6. Karfiol

A karfiol igazi diétás csodaétel, mert nagyon alacsony a kalóriatartalma, miközben 127,7 mg C-vitamint tartalmaz. Alacsony kalória, magas vitamin, ezzel a párosítással mindenki nyer.

7. Ananász

Gondoskodj 78,9 mg C-vitaminról egyetlen bögre ananásszal. Igazán trópusi ízű és színű gyümölcs, pillanatok alatt visszaidézi a nyár édes emlékeit.

8. Kivi

Készíts egy remek kivi smoothie-t vagy turmixot a megpucolt kiviből, és egyetlen bögre elfogyasztásával 166,9 mg C-vitamint guríthatsz le.

9. Guava

Ha egy kis különlegességre vágysz, próbáld ki a guavát, mert 126,6 mg C-vitamint tartalmaz ez a gyümölcs.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X