Főoldal > EGÉSZSÉG > Egyél többet ezekből a zsírégető növényekből

Egyél többet ezekből a zsírégető növényekből

citromdiétafogyásgyömbérgyümölcskiviszilvaszőlővitaminzsírégetés
0

Írta:

Evés és fogyás egyszerre? Lehetséges! Nem kell mást tenned, mint rendszeresen fogyasztanod ezekből a zsírégető növényekből, és egy-két hét múlva már te sem remegő térdekkel, hanem örömmel fogsz ráállni a mérlegre.

Gyömbér

A gyömbér igen sokféleképpen felhasználható növény. Nem csak fűszer- és gyógynövényként használható, de a fogyókúrázók is igen kedvelik. Vérbőséget okoz, így nem csak a szervezet kiválasztó folyamatait, de a méregtelenítést is felgyorsítja. A zsírégető folyamatok így jóval magasabb fordulatszámra kapcsolnak, amik a vonalaidra igen kedvezően hatnak.

Káposzta

Talán nem is gondolnád, hogy olyan hétköznapi étel, mint a káposzta, mennyire hatékonyan tud működni, ha szeretnél lefaragni egy-két kilót a testsúlyodból. A káposzta ugyanis – elsősorban a savanyú káposzta – segít megtisztítani a beleket a lerakódott salakanyagoktól, helyreállítja a bélflórát, így nem csak az emésztést, de az anyagcserét is megkönnyíti, felgyorsítja.

Citrom

A citrom nem csak nátha és megfázás ellen hatásos, de akkor is érdemes belőle sokat fogyasztanod, ha éppen fogyókúrára adtad a fejedet. Magas C-vitamin tartalmának hála serkenti szervezted thyronxin-termelését. Ez a hormon pedig a zsírégetésre van pozitív hatással, ugyanis ha nem termelődik belőle elég, akkor az nagyon könnyen zsírpárnák formájában mutatkozhat meg.

48130773 - black grapes and plums with a stone on the gray plate

Szilva

Magas rosttartalmának köszönhetően a szilva igazi fogyókúrás csodaszer. Hatékonyan söpri ki a szervezetből a felesleges salakanyagokat, magnézium-tartalma pedig megakadályozza a zsírok lerakódását a szervezetben. Itt az ősz és a szilvaszezon, ne hagyd ki te sem az étlapodról ezt a csodás gyümölcsöt, ha szeretnél egészséges és nádszálkarcsú maradni.

Kivi

A kivi szintén magas magnéziumtartalmának köszönheti a felpörgetett anyagcsere-működést. Sőt, erős vízhajtó hatása miatt még a felgyülemlett, felesleges folyadékot is kiűzi a testedből. Így két legyet üthetsz egy csapásra: nem csak a salakanyagoktól, de a víztől is megszabadít, így az eredmény centikben és kilókban lesz mérhető. Fogyassz ezért rendszeresen belőle.

Szőlő

A szüreti időszakban igen nagy hiba lenne lemondani az őszi gyümölcsökről. Sokakat a szőlő cukortartalma tántorít el a rendszeres fogyasztástól, ám egyáltalán nem kell félni a szőlőcukor-tartalom miatt. A szőlő rendszeres fogyasztásával ugyanis a zsírok még gyorsabb és hatékonyabb lebontását idézheted elő. A benne található vitaminok, antioxidánsok pedig nem csak egészséged, de szépséged őrei is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X