Főoldal > EGÉSZSÉG > Turbózd fel magad egészséges nassokkal a munkahelyeden!

Turbózd fel magad egészséges nassokkal a munkahelyeden!

áfonyaenergiaétkezésjoghurtmandulamemóriamunkahelynassvitamin
0

Írta:

Amikor a nap folyamán úgy érezzük, teljesen kimerültünk, általában egy szelet csoki vagy süti után nyúlunk. Pedig az agyi teljesítmény fokozásához az alábbi tápláló és egészséges nassok a legjobbak.

 

Mandula

Mindennap egyél meg 5-6 szem mandulát, ha már úgy érzed, nem bírod tovább a tempót. Stresszes időszakban remek természetes idegnyugtató: a benne található réz segíti az oxigén szállítását, ezáltal jó hatással van az idegrendszerre. Hatékonyan elűzi a szellemi fáradtságot, a kimerültséget és az ingerlékenységet. Magnéziumtartalma növeli a hosszú távú memóriát is, így hatását nemcsak aznap érezheted. 

Aszalt áfonya

Mindig legyen a fiókodban egy zacsi aszalt áfonya, mert fogyasztásával búcsút mondhatsz a memóriazavarnak. Nem kell félni az aszalt gyümölcsöktől, mert kis mennyiségben nem hizlalnak, viszont hatóanyag szempontjából értékesebbek a friss gyümölcsnél, mivel koncentráltabban tartalmazzák a tápanyagokat. A vörös áfonya magas flavonoid tartalma miatt remek antioxidáns, javítja a szövetek vérellátását. Nemcsak a memóriát javítja, a stressz leküzdésében is segít.

almond1.jpg ()

Banán

A banánt ne csak edzéskor edd, hiszen nemcsak a fizikai, hanem a szellemi teljesítményt is fokozza. Ez a déli gyümölcs segít a gondolkodásban, mert javítja a memóriát és a koncentrációt. A benne található magnézium és B-vitamin kifejezetten hasznos stresszes időszak esetén. A benne levő tápanyagok és a glükóz könnyedén felszívódnak, így áldásos hatására nem kell sokáig várnod, rövid időn belül feltölti energiával az egész szervezetet.

Sárgarépa

Nem is gondolnád, pedig a zöldségeknek is jelentős szerepe van a koncentrációban. A sárgarépa kitűnően javítja az emlékezetet, serkenti az agyat és a vérkeringést. Gazdag A-vitaminban, így a számítógép miatt igénybe vett szemet is védi. Vékonyan lehámozva (a legtöbb vitamin a külső részén található), felkarikázva vagy lereszelve beviheted az irodába egy dobozban, de fogyaszthatod zöldségléként is.

Joghurt

A kalcium pótlásának legegyszerűbb módja a munkahelyen egy pohár joghurt elfogyasztása. A kalciumhiány ugyanis végzetes hatással van teljesítményünkre, fáradékonyak, dekoncentráltak leszünk.  Ez azért van, mert hiánya esetén blokkolódik az idegsejtek között futó ingerület. Kutatások is bizonyították, hogy azok, akik naponta többször fogyasztanak tejterméket, köztük joghurtot is, sokkal jobban teljesítenek a memóriateszteken.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X