Főoldal > EGÉSZSÉG > Győzd le a megfázást természetes módszerekkel!

Győzd le a megfázást természetes módszerekkel!

betegséggyógyszergyógyteagyógyulásköhögésmegfázásnátha
0

Írta:

Az őszi időszakban a kórokozók is jobban terjednek. A tünetek jelentkezésekor vesd be az alábbi természetes csodaszereket és pár nap múlva el is felejtheted a kellemetlen közérzetet!

Inhalálj!

Az inhalálás megszűnteti a kellemetlen orrdugulást. Fél evőkanál eukaliptuszos illóolajat vagy két evőkanál szárított kamillavirágzatot tegyél bele forrásban levő vízbe. Miután levetted a tűzről, tegyél a fejedre egy törölközőt, állj az edény felé és 10 percig lélegezd be a gőzét. A nagyobb hatás érdekében utána feküdj le és jól takarózz be.

Kortyolj meleg mézes teát!

Megfázás ellen a legjobb, ha kamillából, hársfából és borsmentából készítünk teakeveréket. Egyenlő mennyiségben keverjük, 1-1 evőkanállal. Izzasztó hatású teát kapunk, amely elűzi a betegséget. A hárs a megfázás minden tünetét képes csökkenteni, flavonoidjai antibakteriális hatásúak. A kamilla a legjobb gyulladáscsökkentő, baktériumölő. A borsmenta elűzi a náthát és megnyugtatja a betegség miatt legyengült gyomrot. A forró teakeverék egy késhegynyi reszelt gyömbérrel és egy kanál mézzel fogyasztva még hatásosabb. Lefekvés előtt fejti ki legjobban a hatását.

megfaz2.jpg ()

Szedj echinaceát!

Az echinacea, vagy más néven bíbor kasvirág, gyorsan kifejti immunerősítő hatását. Enyhíti és jelentősen lerövidíti a betegség lefolyását. A tünetek megjelenését követően azonnal el kell kezdeni az alkalmazását. A kúrát 7 napig érdemes tartani, hosszabb szedése nem indokolt. Csepp, kapszula, cukorka, sőt tea formájában is kapható.

Fogyaszd a joghurtot másként!

Az alábbi joghurtos reggeli kicsit furcsának tűnhet, de ha evvel kezded a napot, biztosan leküzdöd a betegséget. Egy pohár natúr joghurtba keverj el pár gerezd reszelt fokhagymát és önts bele citromlevet. A vírusölő fokhagyma és a C-vitaminbomba citrom igazi csodaszer együtt. A fokhagyma illata miatt sem kell aggódnod a nap folyamán, mert a joghurt elveszi azt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X