Főoldal > EGÉSZSÉG > Ételek és italok, amik segítenek az alacsony vérnyomáson

Ételek és italok, amik segítenek az alacsony vérnyomáson

alacsony vérnyomásegészségérételkeringésvérnyomás
0

Írta:

A köztudatban szinte csak a magas vérnyomás veszélyei élnek, pedig az alacsony vérnyomás ugyanúgy okozhat problémákat. Főleg a fiatal, magas, vékony lányokat érinti, és rossz hír, hogy ez később könnyen magas értékekbe csaphat át. Ha te is érintett vagy, fogyaszd ezeket az ételeket és italokat, hogy a normál tartományba tornázhasd a vérnyomásmérő kijelzőjét.

Sokan talán csak legyintenek erre a problémára, vagy egész egyszerűen abba a hibába esnek, hogy amit a magas vérnyomásban szenvedőknek tilos, azt az alacsony értékekkel rendelkezőeknek egyenesen ajánlott. De ugye te sem gondolod, hogy ezentúl literszámra kell innod a kávét és a kólát, és tömnöd kell magadba a sót, hátha feljebb megy a vérnyomásod? Fogyaszd inkább rendszeresen az általunk ajánlottakat, hogy sokkal hatékonyabban és egészségesebben érhesd el a célodat.

Gyömbér

A gyömbér igen fantasztikus növény, aminek sok áldásos hatása mellett vérnyomás-emelő tulajdonsága is van. Ilyenkor nyáron igen jól tud esni, ha citromos limonádéba reszeled, a hidegebb hónapokban pedig teába. De akár egészséges zabpelyhes-gyömbéres sütit is készíthetsz belőle.

Rozmaring

Ez a fűszernövény nem minden nap használatos a magyar konyhákban, pedig igazán megérdemelné, hogy gyakrabban beemeljük ételeink ízesítésére. Egyik legjobb és lehatásosabb vérnyomás-emelő fűszerünk, de illóolaj és kenőcs formájában is eredményes lehet az alacsony vérnyomás kezelésében.

, Image: 10807853, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Michaela Dusíková - ČIF

Sárgarépalé mézzel

Nincs másra szükséged, csupán naponta két pohár sárgarépalére két evőkanál mézzel összekeverve. Fogyaszd reggel éhgyomorra, és egy másik pohárral este is hörpints fel belőle. Nem csak finom, de az alacsony vérnyomás értékeit is feljebb tudod ezzel a csodaitallal vinni.

Mazsola

Esténként áztass be 30-40 szem mazsolát egy pohár vízbe, és reggelente, éhgyomorra edd meg. Ha tutira akarsz menni, még a vizet is megihatod, amiben áztattad a kis szemeket. Remek gyógymód az alacsony vérnyomás kezelésében, ezért ne feledkezz meg rendszeresen alkalmazni.

Zöld kávé

A zöld kávé lényegében ugyanaz a kávébabból készül, mint a fekete, a különbség csupán annyi, hogy nem pörkölik meg. Így a zöld kávé még tartalmaz olyan anyagokat, amik a pörkölés során megsemmisülnek: védik az immunrendszert, zsírégető és antioxidáns hatásai is ismertek. Azért is érdemes ezt az italt innod, ha alacsony a vérnyomásod, mert a zöld kávé is tartalmaz koffeint (bár nem ugyanolyan formában, mint a fekete), ami vérnyomás-emelő hatású, mégis sokkal egészségesebb.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X