Főoldal > EGÉSZSÉG > Ismerd meg a tested fura, de veszélytelen jelzéseit!

Ismerd meg a tested fura, de veszélytelen jelzéseit!

egészségpuffadásszőrtünet
0

Írta:

Veled előfordult már valamelyik a felsorolt dolgok közül? Nem kell tőlük megijedni, van megoldás!

1. Természetes hüvelyváladék

Ha az a folyadék, amit naponta látsz a vécépapíron vagy a tisztasági betéteden, átlátszó vagy halványsárga és enyhén penészszagú, akkor semmi baj: a tested csak a szokásos tisztítómunkáját végzi. Csak akkor gyanakodj másra, ha a váladék erősen sárgás, esetleg fehér és túrós állagú vagy zöldes színű és erős szagú lesz, egy napnál hosszabb ideig.

2. Fájdalmas szex

A partneredet nagy méretekkel áldotta meg a sors, esetleg nem vagy eléggé izgalmi állapotban? Ha néhányszor pillanatnyi fájdalmat érzel közösülés közben, az még nem baj, annál nagyobb viszont, ha a szeretkezés után sem múlik el. Ebben az esetben irány az orvos!

3. A bizonyos békegalamb

A nők egyik rémálma, hogy a kedvesük ilyesmin kapja rajta őket…ha egyszer-egyszer előfordul, hogy úgy érzed, nem tudod legyőzni az ingert, és azonnal a fürdőbe kell rohannod, az rendben van. De ha gyakran puffadsz vagy hasmenésed van néhány napnál tovább, keresd fel az orvosod!

tunet2.jpg ()

4. A kis sárga folt

Ne szégyelld, ha veled is előfordult már. Egy nő életében, főként a szülés környékén – de más időszakokban is – megjelenhetnek az inkontinencia tünetei. Hogy elkerüld a kellemetlenségeket, végezz például Kegel-gyakorlatokat (figyelj rá, hogy helyesen tanuld meg!), vagy próbáld ki az otthoni módszert: pisilés közben állítsd meg a sugarat 10 mp-re, aztán ereszd el az izmaidat. Ezt csináld meg 5-ször egy alkalom alatt.

5. Szőr kisasszony

Te is utálod a szőrtelenítést, igaz? Ha csak a szokott helyeken kell, akkor fogcsikorgatva, de megtesszük, amit kell. Viszont ha a bajszod nagyon erős, esetleg fura helyeken – pl. a melleid között vagy a hátadon – találsz burjánzó szőrszálakat, nézesd meg magad, mert lehet, hogy PCOS-ed van, ami egy hormontúltengéssel kapcsolatos betegség.

6. Ó, a szájszag

Reggel mindenkinek van, a következő esetekben pedig természetes és veszélytelen is: ha olyasmit eszel, ami erős illatú (mondjuk hagymát), ha dohányzol, ha beteg vagy, és ha diétázol. Viszont bármely ezektől eltérő esetben nézz utána a problémának, mert a rossz szájszag többek közt a cukorbetegség tünete is lehet.

7. Izzasztó helyzetek

Ha egy fontos meeting kellős közepén izzadni kezdesz a stressztől, ez teljesen normális. Az is, ha a negyven fokos melegben nem vagy minden pillanatban száraz és üde. De amennyiben a barátnőddel egy légkondicionált cukrászdában üldögélve is ötpercenként szaladgálsz a mosdóba dezodorálni, akkor már gond lehet (a betegséget hiperhidrózisnak hívják), szóval jobb, ha elugrasz a háziorvosodhoz! Nem vagy beteg, csak nagyon izzadós? Akkor viselj természetes anyagú ruhákat, válassz kristályalapú izzadásgátlót, és próbáld csökkenteni a stressz-szintedet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X