Főoldal > EGÉSZSÉG > Irtsd ki a vírusokat és baktériumokat a szervezetedből növények segítségével!

Irtsd ki a vírusokat és baktériumokat a szervezetedből növények segítségével!

áfonyaechinaceaegészségfokhagymagyógyhatásgyógyuláshomoktövisimmunrendszerkapszulakészítménynövény
0

Írta:

A természet tele van különleges gyógyító erejű növényekkel, melyekkel mi magunk is tökéletesen kezelhetjük betegségeinket, vagy akár meg is előzhetjük azokat. Az ezekből a fantasztikus növényekből készült termékeket drogériákban és bioboltokban vásárolhatod meg.

Áfonya

Az áfonyában található csersavak különösen erős baktériumölő hatásúak. A rendszeres áfonyafogyasztás nagy segítséget jelenthet, ha hajlamos vagy a húgyúti fertőzésekre, mert segíthet megakadályozni a fertőzések kialakulását, de a már meglévő betegségek kezelésében is nagyon hasznos lehet. A gyümölcs tartalmaz egy proanticianidin nevű anyagot, ami gátolja a fogakon a plakk-képződést, így megakadályozza a fog- és ínybetegségek kialakulását. Ezek mellett az áfonya képes elpusztítani a gyomorfekélyt is okozó helicobakter pyorit, ha hónapokig rendszeresen fogyasztod.

Citrusfélék

Az összes citrusféle nagyon gazdag C-vitaminban, és más vitaminokban is, ami már eleve hatásossá teszi a megfázás vagy az influenza megelőzésében, és gyorsabb lefolyásában. Ezen kívül rengeteg antivirális anyag is található bennük, melyek nagyon hatásosak baktériumok, vírusok és akár gombák ellen is. Hatékonyan erősítik az immunrendszert, hogy ellenállhasson a betegségeknek, és fertőtlenít is.

Aloe vera

Egyedülálló növény, ami számtalan betegségre lehet gyógyír. Nagyon fontos a fertőzésgátló, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása, melyek segítségével képes elpusztítani a baktériumokat, vírusokat és a gombákat. Ez azért olyan fontos, mert az aloe jobban felszívódik a víznél, így egészen a szövetek legmélyéig be tud hatolni, és ott tudja kifejteni hatásait. Emellett erősíti az immunrendszert, és segít a szervezet méreganyagainak kiürítésében.

gyogyito2.jpg ()

Homoktövis

Sokféle betegség kezelésére használatos, de ezek közül immunerősítő hatása a legfontosabb. A legtöbb náthát és influenzát kiváltó kórokozóval szemben hatékonyan harcol, így jól alkalmazható fertőző betegségek, és műtétek utáni legyengül állapot kezelésére. A homoktövis bogyója több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, a kivi vagy más gyümölcsök, de emellett sok más vitamin, ásványi anyag és aminosav is megtalálható benne.

Orbáncfű

Igazán sokoldalú csodaszer, tulajdonképpen bármire jó, így rendelkezik baktérium- és vírusölő talajdonságokkal is. Egyedüliként képes védelmet nyújtani a herpesz vírus ellen, de megelőzheti az influenza és a mononukleózis kórokozójának szaporodását is. Nagyon hatékony a tápcsatorna gyulladásos megbetegedéseinek kezelésében is. Remek immunerősítő.

Echinacea

Légúti és húgyúti fertőzések megelőzésére és kezelésére alkalmazzák a leggyakrabban, de gyulladásgátló hatása miatt kiválóan alkalmas gyulladásos bőrproblémák, nehezen gyógyuló sebek gyógyítására is az echinacea, más néven kasvirág. Remek immunstimuláns, nagymértékben képes fokozni a szervezet immunrendszerének működését, képes a betegségek megelőzésére. 

gyogyito3.jpg ()

Fokhagyma

Antibakteriális és antimikotikus hatása miatt nagyon jó légúti megbetegedések és gombák kezelésére, főleg a Candida albicans estén használatos. A fokhagyma erős antioxidáns, serkenti az immunrendszert. Nagyon jó nyálkaoldó, ezért megfázás vagy más mellkasi fertőzések esetén is nagyon hatékony. Külsőleg is jól alkalmazható szemölcsök, herpeszek vagy gombák kezelésére.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X