Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 titok, amit nem tudtál az almáról

4 titok, amit nem tudtál az almáról

almadiétaegészségétkezésgyümölcsrosttáplálkozás
0

Írta:

Az alma finom és egészséges, jól teszed, ha mindennap eszed, mert sok elképesztően jó tulajdonsága van

1. Ragyogó bőrt varázsol

Arcbőrödet remekül felfrissíti és ragyogóvá varázsolja egy könnyedén elkészíthető zöldalma maszk. A gyümölcs feltölti nedvességgel a bőrt, a benne található gyümölcssavak pedig finommá teszik a vonásokat.

Vágj apróra egy zöldalmát (héjastul), és turmixold össze fél csésze szőlővel, egy evőkanál citromlével és negyed csésze aloe verával. A sűrű masszát kend fel az arcodra, a nyakadra és a dekoltázsodra, hagyd hatni 15 percig, majd meleg vízzel alaposan öblítsd le.

2. Segíti a légzést

Ne hámozd meg az almát, mielőtt megeszed, a héja ugyanis egy kvercetin nevű antioxidánst tartalmaz, amely védi a tüdőt a szennyező anyagok káros hatásaival szemben. Egy tanulmány azt is megállapította, hogy akik heti öt vagy több almát fogyasztanak, jobban működik és egészségesebb a tüdejük, mint azoknak, akik nem esznek ennyit ebből a gyümölcsből.

shutterstock_46136041.jpg ()

3. Fejbőrápoló

Ha zavar a korpás fejbőr, próbáld ki az almaecetet hajápoló gyanánt! Ebben a folyadékban található hatóanyagok eltávolítják a fejbőrről azokat a baktériumokat, amelyek hozzájárulhatnak a korpa kialakulásához. Masszírozz be néhány evőkanál almaecetet a frissen mosott fejbőrödbe, hagyd hatni egy-két percig, majd alaposan öblítsd le.

4. Derék-karcsúsító

Süti receptekben helyettesítsd édesítetlen almaszósszal a vaj vagy olaj felét! Így egy természetesen édes desszertet kapsz, amely kevesebb zsírt tartalmaz, koleszterinmentes, sőt kalóriákból is sokkal kevesebbet viszel be a szervezetedbe.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X