Főoldal > EGÉSZSÉG > A leghatékonyabb fájdalomcsillapító élelmiszerek

A leghatékonyabb fájdalomcsillapító élelmiszerek

betegségegészségfájdalomcsillapítógyümölcs
0

Írta:

A krónikus fájdalom csak Amerikában 116 millió felnőttet érint. Ez több mint a lakosság egyharmada. Nagyjából hasonló a helyzet mindenhol, így hazánkban is. A fájdalomcsökkentésre pedig tablettákat szedünk, amelyek függőséget okozhatnak, és mellékhatások is felléphetnek, ráadásul gyakran rosszabbak, mint a betegség maga.

 

Mondj nemet a fájdalomra természetes gyógymódokkal! Nézz körül a konyhában, mielőtt a gyógyszeres dobozkáért nyúlsz. Figyelem: csak akkor tudnak segíteni a következő ételek, ha egészségesebben étkezel. Tehát kevesebb magasan feldolgozott élelmiszert és szénhidrátot kell fogyasztanod. Eleinte nem lesz könnyű, de megéri, hiszen búcsút mondhatsz a fájdalomnak.

A gyógyszer: Cseresznye

Erre jó: ízületi gyulladás, izomfájdalom

Dózis: 45 szem naponta

A rubin színű cseresznye gazdag antioxidánsokban, így egyszerre blokkolja a gyulladást és a fájdalmat is. Erre nem képesek az olyan gyógyszerek, mint az aszpirin vagy más, nem szteroid alapú gyulladáscsökkentők. A Táplálkozástudomány magazinban szereplő tanulmány szerint azok az emberek, akik ettek egy tál cseresznyét reggelire, 25%-kal csökkentették a szervezetükben lévő gyulladást. Más kutatók szerint azok a futók, akik 7 napon át napi kétszer megittak 2 dl cseresznyelevet, kevesebb izomfájdalomról számoltak be, mint korábban.

A gyógyszer: Gyömbér

Erre jó: migrén, ízületi gyulladás, izomfájdalmak

Dózis: ¼ tk. naponta

Ez a fűszergyökér a természetes aszpirin: csökkenti a gyulladást és a fájdalmat is. Gyomorpanaszok esetén tüneti kezelésre is kitűnő, tengeribetegség esetén csillapítja a hányingert. Diétázóknak is ajánlott turmixba keverve, de nagyon finom teát is lehet belőle készíteni, amely immunerősítő hatással bír. Igazi csodaszer a gyömbér!

ginger2.jpg ()

Gyógyszer: Áfonyalé

Erre jó: fekély

Dózis: 1 csésze naponta

Ha kórokozó támadja meg a beleidet, az nagyon könnyen fekélyhez vezethet. A szokásos antibiotikumos kúra alkalmazása helyett inkább próbáld megelőzni ezt a rémes betegséget. Az áfonyalé segít ellenállóbbá tenni a gyomor nyálkahártyáját. Egy tanulmány szerint napi 1 csésze elfogyasztásával 20%-ra csökkentheted a fekélyes megbetegedést. Fontos, hogy ne a cukros löttyöket idd, hanem a 100%-os, természetes áfonyalevet. Ha túl keserűnek találod, édesítsd nyírcukorral.

Gyógyszer: Kurkuma

Erre jó: ízületi fájdalmak, vastagbél problémák

Dózis: 1 ek. naponta

A curry alapanyagát évek óta használja az ayurvédikus orvoslás a fájdalom csökkentésére és az emésztés felgyorsítására. A kurkuma védi a szervezetet a szöveti destrukciótól, segít megőrizni az idegsejt funkcióit még ízületi gyulladás esetében is. Ha nem vagy nagy curry rajongó, szórj egy kis kurkumát a levesbe, a salátaöntetbe vagy a zöldségekre. Használj hozzá borsot is, mert a fekete bors felszabadítja a kurkumin nevű gyulladáscsökkentő anyagot ebből a fűszerből.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X