Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 remek tipp, mire használd a mézet!

6 remek tipp, mire használd a mézet!

almaecetédesítőegészségfahéjgyógyulásgyulladásköhögésmegfázásméregtelenítésmeztorokfájás
0

Írta:

Egy kevés mézzel megédesítheted a teádat, süteményeidet, a méz azonban ennél sokkal többre képes, hiszen nagyon egészséges, ugyanis számtalan egészségi előnnyel rendelkezik.

1. Torokfájásra

Keverj össze 1 evőkanál citromlevet és 2 evőkanál mézet egy pohár vízzel alaposan, majd idd meg. Ehhez az italhoz mindig hideg vizet használj, ne pedig meleget.

2. Köhögés ellen

Köhögésed gyógyszerek nélkül is csillapíthatod a kellemetlen köhögést ezzel a keverékkel, csak 4 teáskanál citromlevet keverj el jól 8 teáskanál mézzel. Óránként 1 teáskanállal fogyassz el a keverékből.

3. Túlsúly ellen

Egy fél teáskanál fahéjat és 1 teáskanál mézet keverj el egy pohár szobahőmérsékletű vízzel alaposan, majd idd meg, hogy segítsd a fogyásod.

4. Gyulladáscsökkentésre

A szervezetedben lévő gyulladásokat hatékonyan csökkentheted, ha 2 evőkanál almaecetet összekeversz 1 evőkanál mézzel és egy pohár vízzel. Addig keverd, ameddig egynemű nem lesz, aztán idd meg szép lassan.

5. Méreganyagok ellen

Adj 2 evőkanál mézet egy csésze pitypang-gyökér teához, de bármilyen gyógyteát használhatsz, ez rád van bízva. Vigyázz, nem szabad túlzásba vinni ezt az italt, főleg akkor, ha refluxod van.

6. Megfázás ellen

Amire szükséged lesz: 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál méz és egy csésze gyömbértea. A teába keverd bele a mézet és citromlevet, de vigyázz, csak szobahőmérsékletűre hűtött teával lesz az igazi!

Mint mindig, most is a nyers és szűretlen mézet válaszd!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X