Főoldal > EGÉSZSÉG > Vértezd fel magad a tavaszi fáradság ellen

Vértezd fel magad a tavaszi fáradság ellen

energiafáradtságfeltöltődéstavasztavaszi fáradtságvitamin
0

Írta:

Bár öröm a tavasz érkezése, azért sokak szervezetét megviselheti. Mivel a tél során kevesebb napfényhez jutottál és a vitaminraktáraid is megcsappanhattak, érezheted magad levertnek, nyúzottnak, és igen, ez bizony a tavaszi fáradtság. Jó hír, hogy van rá megoldás!

Folyadékpótlás

Legyen a kezdet az, hogy megfigyeled, mennyit iszol. Bár a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel télen is fontos, a tavasz beköszöntével növelheted az adagot. Az ajánlott 2-2,5 liter folyadéknál kicsivel többet is ihatsz, és ezt tartsd be egész nyáron. Segít megszabadulni a tél során felgyülemlett méreganyagoktól is. Lehetőleg szénsavmentes ásványvizet igyál, de a frissen facsart zöldség-, és gyümölcslevekkel is nagy hasznára leszel a szervezetednek.

Tisztítókúra

Érdemes a tavaszt egy salaktalanító, tisztító kúrával kezdened. Nem kell drasztikus léböjtkúrába kezdened, de egy három napot biztosan kibírsz, és érdemes rászánni az időt és energiát. Arra figyelj, hogy a májadat eközben óvjad is. Válaszd a gyógyteákat, vagy egyél sok articsókát, esetleg lenmagolajjal készített zöld salátát. Ha sikerül száműznöd a felhalmozódott salakanyagokat a szervezetedből, tested felfrissül, és máris búcsút mondhatsz a krónikus és lelombozó fáradtságnak.

, Image: 266502133, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

C-vitamin

H az immunerősítő, sejtvédő C-vitaminnal kezded el felturbózni a szervezeted garantált a siker. Gyorsan megszabadulhatsz a kimerültségtől és még egészségesebb is leszel. Érdemes ilyenkor a friss zöldségeket, gyümölcsöket választani, de a C-vitamin tabletták – kizárólag jó minőségűt válassz! – segítségével is fokozhatod a hatást. Bizonyos nyomelemek hiánya esetén is erőtlennek, kedvetlennek érezheted magad. Ráadásul még egy jó tulajdonságát felfedezték már ennek a túladagolásra képtelen vitaminnak: rendszeres szedése még a szénhidrát utáni sóvárgást is segít megfékezni. Ha nem szűnik a fáradtság, érdemes vérvizsgálat alapján megnézni, nem csappantak-e meg a nyomelem-tartalékaid.

Napfény 

A D-vitamin, a test több szövetére, például a zsírszövetre is hatással van, így akár még a testsúlyodat is befolyásolhatja, de semmiképp se várd meg, amíg hiányt szenvedsz belőle. A tél során a D-vitamin raktáraid is kimerülhettek, ilyenkor nincs is jobb, mint egy kellemes tavaszi, napsütés napon futni egy kört a parkban. A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a mozgás segít, ha fáradtnak, kimerültnek éreznéd magadat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X