Főoldal > EGÉSZSÉG > Természetes megoldások magas vérnyomásra

Természetes megoldások magas vérnyomásra

betegségegészségvérvérnyomásvérnyomáscsökkentés
0

Írta:

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek: a magas vérnyomás leküzdésében a vitamin és ásványi anyag komplexeknél kiemelt szerepet kapnak a magas kalcium-, magnézium-, illetve kálium-tartalmú készítmények.

 

Az alábbiakban felsoroltak mindegyike jelentős szerepet tölt be az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében, idegrendszeri közvetítőként segítik a vérnyomást befolyásoló tényezőket:
B1-vitamin (másnéven tiamin), B3-vitamin (niacin–Nikotinsavamid), B5-vitamin (pantoténsav), kiemelt fontosságú a B6 (piridoxin) és B12 (cobalamin).

A króm hiánya magas koleszterinhez és bizonyos szívbetegségekhez vezethet. A magas koleszterin okozta szövődmények táptalajai a magas vérnyomásnak. A réz hiánya idegrendszeri zavarokat eredményezhet, ez szintén kerülendő magas vérnyomás esetén.

Kalcium és magnézium

Ha enyhébb fokú hipertóniában szenvedsz, mindenképpen ajánlott változtatni az életmódodon. A vitaminok, ásványi anyagok nagy segítséget nyújtanak, például a kalcium, magnézium rendszeres fogyasztása mindig ajánlott. Több tanulmány is kimutatta, hogy a kalciumbevitel csökkenti a vérnyomást, részt vesz az izom-összehúzódásban is, ezért igen jó hatással van a szívre és az erekre. A magnézium elernyeszti az ereket szabályozó izmokat, ezáltal szabadabbá teszi az utat a véráramnak. Emellett segít fenntartani a kálium és a nátrium egyensúlyát a vérben, jótékony hatást fejtve ki a vérnyomásra.

vernyomasra.jpg ()

A C-vitamin szerepe
A C-vitamin nagyon jó értágító hatású, hozzájárul az erek rugalmasságának megőrzéséhez.
A fokhagyma szintén vérnyomáscsökkentő hatással bír. Az előbbieket érdemes kiegészíteni esszenciális zsírsavakkal – mint halolajak vagy lenmagolaj -, mert ezek jótékony hatást fejtenek ki a keringésre. A citromfű tea nyugtató hatású, s általános keringésjavító, hasznos lehet azon magas vérnyomás esetére, mely idegességből származik. Alternatív megoldás lehet a Q10 koenzim alkalmazása is, a magas vérnyomásban szenvedők harmadánál feltételezhető, hogy ebből az anyagból nincs megfelelő mennyiség a szervezetben.

Németh Sándor, BioTechUSA táplálék-kiegészítő szakértő

Forrás: BioTechUSA


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X