Főoldal > EGÉSZSÉG > Spirulina: apró csoda rák és vírusok ellen

Spirulina: apró csoda rák és vírusok ellen

algabetegségegészséggyógynövénygyógyulásrákvírus
0

Írta:

Ha most azt gondolod, hogy eddig jól megvoltál spirulina nélkül – és egyébként is, mi az? – igazad lehet. De ha megtudod, hogy mi mindenben képes segíteni ez a zöld alga, biztosan te is azonnal ki akarod próbálni!

 

Apró csoda a vízben

Ez a mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem és él. Az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza. A spirulina egyike annak a többszáz algafajnak, melyet kék- vagy zöld algaként ismer a tudomány. A többi növénytől eltérő módon, a spirulinának nincsenek gyökerei, levelei, vagy szára.

Világszerte használják táplálékként – nem csak állatok, hanem emberek számára is. Ennek oka, hogy olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a béta-karotin és a zeaxantin, melyek köztudottan hatékonyan veszik fel a harcot a testedet és sejtjeidet érő szabadgyökök támadásai ellen. Állatokon és embereken végzett tanulmányok szerint fokozza az immunfunkciókat. Serkenti szervezeted gyulladáscsökkentő anyagainak, azaz az interferonoknak a termelését, és ebből következően csökkenti, illetve megakadályozza az allergiás reakciókat, és blokkolja a hisztamintermelést, ami az allergiás reakció részeként alakul ki.

Rák ellen, koleszterin ellen, Alzheimer ellen, AIDS ellen

A spirulinának rákellenes hatásokat is tulajdonítanak, hiszen kiváló antioxidáns hatással rendelkezik, és az immunrendszert is igen kedvezően befolyásolja. Ezek mellett azonban a spirulina egy másik módon is képes a rák ellen felvenni a harcot. Elősegíti egy olyan kémiai anyag termelését a szervezetben, mely megtámadja a tumoros sejteket.

Csökkenti a vér koleszterinszintjét és azon belül is a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját, miközben növeli az érvédő HDL-koleszterin arányát. Tartalmaz egy fitotápanyagot is, ami az agy és az idegek sérülése esetén képes segíteni azok újra felépítésében. Emiatt alkalmazzák Alzheimer és Parkinson betegségek kezelésében.

Többszáz vírusfajta elpusztítására képes, többek között az AIDS-t okozó HIV-ére is, de ezek folyamatosan kutatás alatt állnak.

spirulina2.jpg ()

Diétázóknak is ajánlott!

A spirulina kedvezően hat az anyagcserére, ezért kiváló étrendkiegészítő, ha diétába kezdesz. Mivel jelentős mennyiségű eszenciális aminosavat és a növényi táplálékokból teljes mértékben hiányzó B12-vitamint tartalmaz, a vegetáriánusok ideális táplálékkiegészítője is.

Mérsékli a fáradtságérzetet. Komplex vitamin- és ásványianyag-tartalma az erő és az egészség biztosítéka. Elsősorban D-, K- ill. B-12-vitaminból, valamint vasból, mangánból és magnéziumból tartalmaz jelentős mennyiséget. Már 1-2 g Spirulina fedezi a napi A-vitamin-szükségletedet.

Telítetlen zsírsavai és B-vitaminjai kedvezően befolyásolják a haj és a bőr állapotát. Gátolja továbbá az influenza vírusának szaporodását is, ezért a téli hónapokban különösen ajánlott a fogyasztása.

Hogy jut hozzá a szervezet?

A spirulinát kínai farmokon tiszta – ivóvíz-minőségű – vízben tenyésztik, ami nem tartalmaz semmi adalékot vagy vegyi anyagot. Hozzánk már általában tabletta, kapszula, ital, vagy por formájában jut el, így viheted be a szervezetedbe. Az adagolás tekintetében, érdemes az adott termék útmutatóját követni, a kívánt hatás érdekében.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X