Főoldal > EGÉSZSÉG > Kiderült, mi a hosszú élet 5 titka!

Kiderült, mi a hosszú élet 5 titka!

betegségegészségegészséges életéletfiatalsággyógyuláshosszú életöregedésöregség
0

Írta:

2014-ben az arizónai Bernardo LaPallo 114. életévébe lépett. 1901-ben született Brazíliában. Bernardo betartotta apja életmódtanácsait és sosem dőlt be az aktuális trendeknek.

Élvezi az életet, sok gyümölcsöt és zöldséget eszik, kerüli a vörös húsokat és a feldolgozott élelmiszereket. Az alábbi 5 ételt nagy becsben tartja és úgy véli, sokat segítenek neki az aktív és egészséges élet megtartásában.

1. Fokhagyma

Jól ismert gyógyászati tulajdonságairól, melyet az úgy nevezett allicin vegyületnek tulajdonítanak. Ez az egyik legjelentősebb anyaga a fokhagymának, és ez adja a különleges illatát is. Már évszázadok óta használják a magas vérnyomás és magas koleszterin ellen. Megakadályozza a szívbetegségek és a rák kialakulását. A maximális előnyök érdekében edd nyersen!

fokhagyma2.jpg ()

2. Méz

A nyers méz egy igazi szuper étel. A méz bővelkedik antioxidánsokban, segíti a szervezet lúgosítását, így távol tartja a betegségeket. A méz úgy a legismertebb mint egy természetes édesítőszer, de használható arc- és testmaszknak is, ezzel elősegítve a bőr egészségét és a fiatalos megjelenést.

3. Csokoládé

A magas kakaótartalmú csokoládé (legalább 70%-os) nagyon jót tesz, ha mértékkel fogyasztod. Gazdag antioxidáns-tartalmú, koleszterin-, vérnyomás- és stressz-csökkentő, serkenti a véráramlást. Bár nincs a napi bevitelre vonatkozóan egységesen megadott adag, úgy tűnik, keveset kell enni a jótékony hatás maximalizálásához.

4. Fahéj

A srí lankai Ceylon fahéj közismert gyógyhatásairól (a Kínából származó cassia fahéj kevésbé jótékony, de olcsóbb). Csökkenti a vércukor- és koleszterinszintet, kezeli a gyulladásos és gombás fertőzéseket, és segíti az emésztést.

5. Olívaolaj

Ez a mediterrán élelmiszer remek forrása az egészséges olajoknak. Telítetlen zsírokban gazdag, csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Az extra szűz olívaolaj rendelkezik a legtöbb egészségügyi előnnyel, így ez a legjobb opció, melyet választhatsz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X