Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyítsd a tested fahéjas-vaníliás itallal

Gyógyítsd a tested fahéjas-vaníliás itallal

antioxidánsbetegségdiétaegészségfahéjfogyásgyógyulásitalvanília
0

Írta:

Itt egy nagyon egészséges ital receptje, mely számos egészségügyi előnyt ad neked. A vanília, mé

Itt egy nagyon egészséges ital receptje, mely számos egészségügyi előnyt ad neked. A vanília, méz, tej és fahéj keveréke segít relaxálni és jobban aludni. Lássuk, miért is jók ezek az összetevők!

Fahéj

A fahéjat már az ősi Egyiptomban is ismerték. Az akkori gyógyítók orvosságként adták a fahéjat köhögésre és torokgyulladásra. Amikor fahéjat veszel, a legjobb, ha a Ceylon fahéjat választod. Ez az édes fűszer képes rá, hogy kontrollálja a vércukorszinted, ezzel együtt pedig segít a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében is. Tanulmányok bizonyították, hogy a fahéj hatékonyan harcol a gombás fertőzések ellen. Ha még most sem jött meg a kedved hozzá, jó, ha tudsz róla, hogy a fahéjnak nagyon magas az antioxidáns-tartalma.

Vanília

A vaníliát évszázadokon keresztül használták a sebek gyógyítására. Ezen felül segít az enyhe szorongás kezelésében, és a fogyásban. Ha ezekkel tisztában is voltál, azt biztos nem tudtad, hogy az aztékok férfi afrodiziákumként is használták a vaníliát.  A vanília rengeteg antioxidánst tartalmaz, melyek megvédik a szervezeted a károsodástól, toxinoktól és a szabad gyököktől. Egy 2011-es publikációban bizonyították, hogy a vanília az állatok esetében hatékony gyulladáscsökkentő. Mindezeken túl rendkívül hatékonyan csökkenti a koleszterin szintet.

Méz

A nyers méz nagyon egészséges: add a fürdővizedhez, így puhítja a bőröd, vagy használd arcmaszkként. Ha szereted az ízét, nyugtató italt is csinálhatsz belőle, így élvezheted az antibakteriális hatását is. Az alábbi esetekben a méz nagyon hasznos lehet: megfázás, köhögés és mellkasi fájdalom, pattanások ellen közvetlenül a bőrön alkalmazva, gyomorfájdalmak esetén.

vaniliastej2.jpg ()

Tej (vagy tejhelyettesítő ital)

A tej az egyik legjobb, ha jobban szeretnél aludni. Biztosan rengetegszer hallottad már, hogy valaki meleg tejet iszik lefekvés előtt. Ez ugyan egy hagyományon alapuló dolog, de már tudományosan is bizonyított. A tej ugyanis tartalmaz egy triptofán nevű aminosavat, mely aktiválja a szerotonint a szervezetben. A szerotonin segít elaludni. A triptofán akkor lesz a leghatékonyabb, ha olyan élelmiszerekkel kombináljuk, melynek alacsony a fehérje-, és magas a szénhidráttartalma. Ilyen a méz is. Ha allergiás vagy a laktózra, vagyis nem ihatsz tejet, nyugodtan helyettesítheted mandulatejjel, mely szintén tartalmaz triptofánt.

Készítsd el a csodaitalt!

Összetevők:
1 csésze tej (vagy mandulatej)
1 teáskanál méz
½ teáskanál vanília kivonat
½ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
Tedd az összetevőket egy kisebb lábasba és főzd 5-6 percig, míg meleg nem lesz. Ha megmelegedett, tedd bögrébe és szervírozd! Azonnal fogyaszthatod.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X