Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 szuper táplálékkiegészítő – ezeket használd gyógyszer helyett!

5 szuper táplálékkiegészítő – ezeket használd gyógyszer helyett!

betegségegészséggyógyhatásgyógynövénygyógyszergyógyulásimmunrendszertáplálékkiegészítő
0

Írta:

Rengeteg ember használ táplálékkiegészítőket, hogy segítse az éjszakai pihenést, a megfázás megelőzését, feltöltse magát energiával és javítsa a memóriáját.

 

Macskagyökér (valeriana)

Amire használjuk: álmatlanság, alvási nehézségek

A macskagyökeret már évszázadok óta használják nyugtató, izomlazító, alváskönnyítő hatása miatt. „Ha rosszul alszol és gyakorta felébredsz éjszaka, előfordulhat, hogy nem tudsz bekerülni mély alvási fázisba, így ha beveszel egy macskagyökeret, észrevehetően többet álmodsz, és mélyebben alhatsz tőle.” – állítja a szakértő. Így ha macskagyökeret veszel be és egy emlékezetes éjszakai kalandot tapasztalsz, az nem a macskagyökér kifejezett mellékhatása, hanem a mélyebb alvási fázisnak.

Halolaj

Amire használjuk: a szív egészségének megőrzése, a rák kockázatának csökkentése

A halolaj nagyszerű módja annak, hogy megemeld az omega-3 zsírsavak szintjét. Ha rossz minőségű kapszulát veszel be, előfordulhat, hogy halízűt böfögsz, esetleg gyomorégést tapasztalsz. Szerencsére könnyen elkerülhetőek ezek a kellemetlen mellékhatások. Az étkezés közepén vedd be a kapszulát, így az keveredik az étellel, valamint válassz kiváló minőségű, tisztított készítményt.

Ginkgo Biloba

Amire használjuk: memória javítás

Ez a táplálékkiegészítő a memória hatékonyságát és az agy éberségét képes fokozni. Vigyázz azonban vele, ha véralvadási problémáid vannak, mert hatóanyagai nehezítik a véralvadást.

gyogynoveny.jpg ()

Ginzeng

Amire használjuk: energiaszint növelés.

A ginzeng egy virágos növény gyökeréből készül, akár a ginko bioba, néhány éve robbant be a köztudatba, mint egy természetes energiabomba. Szakértők szerint a ginzeng befolyásolja a hormon receptorokat, az agyban stimulálja a mellékvese hormont, így lendíti fel az energiaszintet. Ez viszont néha akár heves szívdobogással és vérnyomás-emelkedéssel is járhat.

Kasvirág (Echinacea)

Amire használják: immunrendszer erősítése.

Leggyakrabban a szervezet védekezőképességének, az immunrendszernek a megerősítése érdekében használjuk, segíti a megfázások, légúti fertőzések gyógyulását is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X