Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 gyorstipp puffadás ellen

5 gyorstipp puffadás ellen

betegségegészségemésztésfájdalomhashasfájáspuffadás
0

Írta:

Nem tudtál ellenállni a sok grillezett finomságnak a kerti bulin? Nem csoda, ha másnap felpuffadt pocival ébredtél. Vess véget minél hamarabb ennek a kellemetlenségnek! A következő tippekkel minimálisra csökkentheted a szenvedést.

Csak a víz

Ha olyan a hasad, mintha lenyeltél volna egy óriási lufit, korlátozd a szénsavas üdítők és a gyümölcslevek fogyasztását! Válaszd a tiszta, buborékmentes ásványvizet, ami gyorsan átmossa a szervezetedet és megszabadít a méreganyagoktól! Ha már nagyon unod a vizet, készíts méregtelenítő gyógyteát. Ha citromlével ízesíted, berobbantod az anyagcserédet is.

Mozdulj meg!

Bármilyen csábító is, ne most tarts szünetet az edzésben, inkább segíts a szervezetednek magas fordulatszámon pörögni, hiszen az izzadás is méregtelenít. Nem kell megdöntened a világcsúcsot a futópadon, az is elég, ha teszel egy nagyobb sétát, vagy végigcsinálsz 10 darab két-három perces gyakorlatot. Ha elégetsz 200 kalóriát, már megveregetheted a saját válladat.

Válogasd meg a nasit!

Ne csak a főétkezéseket tartsd kordában, hanem a nassolást is! Nem tilos a csipegetés, de chips és keksz helyett válaszd a sokkal egészségesebb friss gyümölcsöket, amelyek rostokban és vitaminokban dúskálnak. A szervezeted hidratálása miatt is extrán fontos, hogy most jobban odafigyelj, mit eszel meg!

has2.jpg ()

Válassz méregtelenítő ételeket!

Lelki szemeid előtt folyamatosan lebegjen egy lista a méregtelenítő ételekről. Főként a következőkből válogass: ananász, papaya, quinoa, banán és spárga. Ezek a jolly joker növények segítenek abban, hogy a pocid egyre kisebb és kisebb legyen. Ráadásul nagyon finomak is, igazi kényeztetés lesz a gyomrodnak!

Aludj egy jót!

A kipihent test sokkal jobban működik, úgyhogy ma este aludd ki magad! Mikor is szundiztál utoljára 8 órát egyhuzamban? Utána garantált, hogy nyoma sem marad a puffadásnak, hiszen a szervezeted gyorsabban kiheveri a nehézségeket, miközben alszol. Hagyd dolgozni!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X