Főoldal > EGÉSZSÉG > A legegészségesebb rágcsa: ezért válaszd a mandulát!

A legegészségesebb rágcsa: ezért válaszd a mandulát!

diétaegészségmandula
0

Írta: and

Íme, a legjobb okok arra, hogy miért tarts magadnál a nap folyamán egy marék natúr mandulát. Nassold

Íme, a legjobb okok arra, hogy miért tarts magadnál a nap folyamán egy marék natúr mandulát.

Nassold a natúr változatot!

Imádod a csonthéjasokat, de aggódsz, hogy túl magas a zsírtartalmuk ahhoz, hogy napközben bűntudat nélkül rágcsáld őket? Ezt gyorsan értékeld át, ugyanis egy marék mandula tökéletes szupertápanyag, ha át akarod vészelni a délelőttöt vagy akár a délutánt. Mindössze arra kell figyelned, hogy kerüld a sós változatot, és válaszd helyette a natúr verziót – ha tudsz szerezni frissen szedettet, az a legjobb megoldás, ugyanis egy világ választja el egymástól a közvetlenül a fáról beszerzett és a zacskós mandulát.

Az igazi vitaminbomba

Egy adag mandula körülbelül 23 szemet tesz ki és 163 kalóriát tartalmaz. Mit kell tudni a zsírtartalmáról? A mandula dúskál az egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek egészséges zsírként vannak besorolva, és mértékkel eszegetve hozzájárulhatnak az eredményes súlyvesztéshez is. A mandula fogyasztása a benne található nagy mennyiségű E-vitamin és folsav antioxidáns hatásának köszönhetően jót tesz a szívnek is. Ezek ugyanis segítenek megelőzni a zsír felhalmozódását az artériákban.

mandula2.jpg ()Összehasonlítva más magvakkal, a mandula tartalmazza a legtöbb tápanyagot – rostban, magnéziumban, fehérjében, káliumban, rézben és E-vitaminban is rendkívül gazdag. További pozitívuma a sokoldalú csonthéjasnak, hogy jót tesz az arcbőrnek, tehát segít megőrizni a bőr hidratáltságát és ragyogását. A cukorbetegeknek is ajánlott, ugyanis a mandula rendszeres fogyasztása segíthet étkezés után a vércukor- és az inzulinszint csökkentésében.

Wellness Cafe tipp: Próbáld ki a diabetikus süteményekbe sütve, vagy szórj egy kevés cukrozatlan mandulareszeléket natúr joghurtba vagy salátába. A mandula remekül illik a sült halhoz és a pulykahúshoz is. Ha egy reggeli, frissítő italra vágysz, önts össze egy turmixgépbe 25 dkg megpucolt és feldarabolt őszibarackot 1,5 dl natúr joghurttal, ízlés szerint pedig ízesítsd egy kevés folyékony édesítőszerrel, és végezetül szórj bele fél marék natúr mandulareszeléket. A kellemesen édes ital ideális edzés előtti vagy utáni fehérjebomba.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X