Főoldal > EGÉSZSÉG > Az ősz legjobb gyümölcse – ezért szeretjük

Az ősz legjobb gyümölcse – ezért szeretjük

bőrőszszőlővitamin
0

Írta: and

1. Rengeteg gyógyhatása van Ezek a ragyogó arany vagy sötétlila színű szemek nemcsak szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak ősszel, de az egyik leghatékonyabb antioxidáns forrásként is szolgálnak. A szőlő kiváló méregtelenítő, tisztítja a vesét, csökkenti a vizelet savasságát, emellett rendkívül magas A-vitamin és antioxidáns tartalmának köszönhetően segít megkötni a szabadgyököket és energiával tölti fel a sejteket. […]

1. Rengeteg gyógyhatása van

Ezek a ragyogó arany vagy sötétlila színű szemek nemcsak szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak ősszel, de az egyik leghatékonyabb antioxidáns forrásként is szolgálnak. A szőlő kiváló méregtelenítő, tisztítja a vesét, csökkenti a vizelet savasságát, emellett rendkívül magas A-vitamin és antioxidáns tartalmának köszönhetően segít megkötni a szabadgyököket és energiával tölti fel a sejteket. Igazán egészséges nassolnivaló, azonban jó tudni, hogy érdemes étkezés előtt fél- egy órával fogyasztani belőle. Magas cukortartalma miatt hamar erjed. Ha stresszes időszakot élsz, jó társad lehet, amellett, hogy javítja az emlékezőképességet, hatóanyagai még az idegeket is nyugtatják.

2. Borban az igazság

Az ősi latin mondást mára tudósok is bizonyították. Napi egy pohár jó minőségű vörös bor véd a szív- és érrendszeri megbetegedésektől, segít feltölteni a szervezeted vasraktárait és még finom is. Ha egészségtudatosan szeretnél élni, ma már egyre több bolt és hipermarket polcain találkozhatsz bio borral. Ebben az esetben biztos lehetsz benne, hogy a borhoz felhasznált szőlőt nem érték erős permetezőszerek és gondtalanul élvezheted az aromás nedűt.

3. Vino Spa, avagy fürödj borban

A hazai piacon viszonylag újdonságnak számít a bor és a szőlő szépészeti célra történő felhasználása. Pedig mi sem kényelmesebb, mintha a kellemest a hasznossal összekötve, egy borkóstoló után még a bőröd feszességéről is gondoskodhatsz. A francia nők egyik titkos csodafegyverének számító különböző szőlős testkezelések sora szinte végeláthatatlan. Legyen szó szőlőmagos peelingről, szőlőgél testpakolásról vagy szőlőmagos testpakolásról, magas A-vitamin és antioxidáns tartalma révén garantáltan feszes és bársonyos bőr lesz a végeredmény.

szolocikk.jpg ()Külön érdekesség, hogy a szőlőmag, melynek nemcsak olaja, hanem őrleménye is rendkívül értékes, gyulladáscsökkentő hatással is bír. Ha azonban valami igazán extrára vágysz, ne hagyd ki a borfürdőt! A gyertyafényes kádban elmerülve 20-30 perc múlva nemcsak a feszültségtől szabadulhatsz meg, az apróbb szarkalábak is garantáltan kisimulnak.

4. Szőlőmagolaj, az antioxidáns bomba

Ha eddig idegesítőnek találtad, ahogy a mag roppan a fogad alatt, itt az ideje, hogy megbarátkozz a szőlőmaggal. A sokáig csak a borkészítés felesleges melléktermékének tartott szőlőmag ugyanis legalább annyi pozitív tulajdonsággal bír, mint a gyümölcs jóval népszerűbb húsa. Rendkívül magas E-vitamin tartalma segít a koleszterinszint csökkentésében, javítja a látást, és igen magas hőmérsékletre hevíthető (250 fokon van a füstpontja) káros égéstermékek keletkezése nélkül. Erősíti a hajszálerek falát, így védve a trombózis veszélyétől. Mindezek mellett a benne található antioxidánsoknak köszönhetően segít elejét venni a rákos sejtek burjánzásának. A hidegen sajtolt szőlőmagolajat nagyon macerás kinyerni az apró magokból, talán ez magyarázza, hogy ára meglehetősen borsós. Ha beruházol ebbe a csodaszerbe a napi ajánlott egy – két kanál mellett a salátádat is ízesítheted vele.

5. A narancsbőr ősi ellensége

A hidegen sajtolt szőlőmagolajat gyakran használják kozmetikai célokra is, hiszen gátolja az öregedési folyamatokat, gyulladáscsökkentő hatása van és élettel tölti fel a bőrt. Spa kezelésekben rendszerint találkozhatsz szőlőmagolajos masszázzsal, mely a kollagénszövetek regenerálásával a bőr rugalmasságát hivatott javítani. Hasonló kezelést otthon is végezhetsz, a szőlőmagolaj könnyen beszívódik a bőrbe. Pár cseppet masszírozz el a testeden, hagyd hatni egy rövid ideig, majd mosd le. Ha hajhullástól szenvedsz, ne hagyd ki a fejbőrt sem, ugyanis remekül regenerálja a hajhagymákat.

Fotó: Profimedia – Red Dot

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Kavard fel a port és nevess!

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X