Főoldal > EGÉSZSÉG > Harcolj illóolajokkal a nátha ellen

Harcolj illóolajokkal a nátha ellen

gyógyulásillóolajinfluenzamegfázásnátha
0

Írta: and

Megérkezett a csípős őszi idő, könnyebben elkaphatsz bármilyen csúnya vírust. Azonban gyakran elegendő, ha szelídebb gyógymóddal kúrálod magad, és kipróbálsz alternatív módszereket, például az illóolajokat. Ezek az olajok sok szempontból hasznosak, amellett hogy aromás illatuk felfrissíti az egész lakást, akár pár cseppjük elegendő a javuláshoz. Összeállításunkból megtudhatod, melyik illóolaj mire való. Eukaliptusz olaj Az eukaliptusz […]

Megérkezett a csípős őszi idő, könnyebben elkaphatsz bármilyen csúnya vírust. Azonban gyakran elegendő, ha szelídebb gyógymóddal kúrálod magad, és kipróbálsz alternatív módszereket, például az illóolajokat. Ezek az olajok sok szempontból hasznosak, amellett hogy aromás illatuk felfrissíti az egész lakást, akár pár cseppjük elegendő a javuláshoz. Összeállításunkból megtudhatod, melyik illóolaj mire való.

Eukaliptusz olaj

Az eukaliptusz illóolaja a bőrön keresztül is gyorsan felszívódik, ezért hatásos megfázás, láz, torokfájás esetén. Belégzése során fertőtleníti a légutakat, így hamar megszünteti a torokfájást. Felhasználási módja igen sokrétű: párologtathatod, bedörzsölheted vele a nózidat és a mellkasodat, inhalálásra is kitűnő, de fürdővízbe is csepegtetheted.

Szegfűszeg olaj

Légúti panaszok orvoslására, légutak tisztítására a legalkalmasabb olaj. Különösen jó a hatása, ha forró vízbe csepegteted, és a felszálló párás levegőből inhalálsz.

olaj2.jpg ()Kakkukfű olaj

Erősen köhögsz? Akkor ez a te olajad! A kakukkfűolaj a légúti fertőzések ellenszere. Antibakteriális és görcsoldó tulajdonságai hamar megtisztítják a légutakat és megszüntetik a kellemetlen, kaparó érzésekkel járó köhögést.

Erdeifenyő olaj

Leginkább krémek, vagy fürdőolajok összetevőjeként találhatod meg a boltok polcain. Gyulladáscsökkentő hatását te is élvezheted, ha este egy párologtató edénybe csepegtetsz belőle, reggelre tuti jobban érzed majd magad.

Boróka olaj

A boróka serkenti az anyagcserét, és erősíti az immunrendszert. Így támogatja a testet, a megfázás vagy bármilyen más vírusfertőzés elleni küzdelemben. Felhasználható fürdéshez, masszírozáshoz, gyulladásra hajlamos bőr lemosására, borogatására.

Fenyőtű olaj

Fenyőtű olaj egyedülálló meleg és fűszeres illata nemcsak kellemes, de gyógyító hatású is. Görcsoldó és köptető hatása miatt kiválóan alkalmazható felső és alsó légutakat érintő fertőzéseknél.

Borsmenta olaj

A borsmenta olaj antibakteriális, vírusölő, erős fájdalomcsökkentő, hűsítő, erős görcsoldó, erősítő hatásokkal rendelkezik. A mentol felelős a jellegzetes, azonnal felismerhető aromáért. Az olaj megnyugtatja az igénybe vett orrnyálkahártyát, megkönnyíti a légzést, és jelentős antibakteriális tulajdonságával elősegíti a mielőbbi gyógyulást.

Zsálya olaj

Egy kevésbé ismert és használt illóolaj, ami általános erősítő, baktériumölő, és fertőtlenítő hatása miatt remek segítség, ha leterít a nátha.

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X