Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 tipp a könnyű lábakért

6 tipp a könnyű lábakért

egészségerőslábtermészetesvonzó
0

Írta: and

Ha szeretnél egészséges és vonzó lábakat, frissítsd őket természetes módszerekkel! 1. Igyál csalánteát A lábak vizesedése és dagadása nem szép látvány, ám veszélyes is lehet, hisz megterheli a keringési rendszert és a szívet, ezért fontos – különösen a nyári hónapokban – fokoznod a víztelenítést. A csalánlevél értékes ásványi anyag -és vitaminforrás, segít kiüríteni a szervezetedből […]

Ha szeretnél egészséges és vonzó lábakat, frissítsd őket természetes módszerekkel!

1. Igyál csalánteát

A lábak vizesedése és dagadása nem szép látvány, ám veszélyes is lehet, hisz megterheli a keringési rendszert és a szívet, ezért fontos – különösen a nyári hónapokban – fokoznod a víztelenítést. A csalánlevél értékes ásványi anyag -és vitaminforrás, segít kiüríteni a szervezetedből a felesleges vizet, így kiválóan alkalmazhatod a duzzadt, fáradt lábakra. Tegyél 2 teáskanál csalánlevelet egy pohárba, hagyd állni 10 percig, hűtsd le, majd igyál meg belőle napi 3 csészével.  Az ólomsúlyú lábakra a Herbára vízhajtó teakeverék is hatásos ellenszer, amelynek hatóanyagi fokozzák a vizelet kiválasztását, míg a Mecsek vizelethajtó tea pozitív hatásait a népgyógyászati tapasztalatok igazolják.

2. Egyél spárgát

A túlsúly egyértelmű tünetei az elnehezülő, zsibbadó lábak és a bokaduzzanat, ezért a megelőzésben nagyon fontos a rendszeres testmozgás, ám igyekezz olyan sportokat választani, amelyek megdolgoztatják a láb és lábfej izmokat is.  Az egészséges és kalóriaszegény étrend csökkenti a súlyfelesleget, a nyári idényzöldségek közül fogyassz minél több spárgát, ami ízletes, alig tartalmaz kalóriát, emellett remek vértisztító, serkenti az anyagcserét, és fokozza a szervezet vízkiválasztását. A lábak vizesedése ellen iktass az étrendedbe olyan vízhajtó zöldségeket is, mint pl. az uborka, a petrezselyem, az articsóka, a retek vagy a cékla, amelyek cseppet sem hizlalnak és a táplálkozás során csökkentsd a só használatát is.

konnyulab2.jpg ()3. Lábfürdőzz

A sajgó lábak ellen reggel és este 3 percig zuhanyozd le lábaidat hideg-meleg vízzel, ami élénk vérkeringést biztosít, és csillapítja a kellemetlen tüneteket.  A váltott lábfürdő is gyors segítséget jelent, töltsd meg egy edényt kb. 37 Celsius fokos meleg vízzel, míg egy másikat kb. 18 Celsius fokos hideg vízzel. Helyezd mindkét lábadat pár percre a meleg vizes edénybe, majd tedd át pár másodpercre őket a hideg vízbe. Ismételd a mozdulatot háromszor, majd a fürdőt hideg vízzel fejezd be. A vízhez keverhetsz borókabogyó, borsmenta, kamilla, cickafarkfű illóolajat is, amelyek gyulladáscsökkentő, nyugtató hatásúak és frissítik a duzzadt lábakat.

4. Polcold fel

Lábaid regenerálódása érdekében, amikor csak teheted, polcold fel a duzzadt és fáradt végtagokat, lehetőleg a szívednél magasabbra, ám közben semmiképp se hajlítsd be őket. Akár munka közben is felpakolhatod a lábaidat egy székre, és ha otthon olvasol vagy tévét nézel, tegyél a lábaid alá párnát, és így pihentesd őket.

5. Tréningezz

Végtagjaidat rendszeresen ápolnod kell, az egészséges lábak titka a napi fél órás lábtorna, ami kiválóan erősíti a lábboltozatokat tartó izmokat. Felkelés előtt végezz lábkörzéseket, forgasd a bokádat, mozgasd a lábujjakat, így növelheted a boka és a lábfej mozgékonyságát és serkentheted a vérkeringést. Ha a nap végére bedagadnak a lábaid, ülj le egy székre, tedd párhuzamosan egymás mellé a lábaidat, támaszkodj az alkaroddal a combjaidra, így a lábaidra kellő súlyt helyezel.  Emelgesd felváltva a sarkaidat ebben a pózban, 15-20 ismétléssel. A gyakorlatsort folytasd ülőhelyzetben, nyújtsd ki mindkét lábadat, majd végezz lefeszítő-pipáló mozdulatokat, 3×10-szer. Lábizmaid tornáztatására járkálj minél többet mezítláb a szabadban, akár lábujjhegyen, a sarkaidon vagy külső-belső élen járással, ám az is hatékony módszer, ha fekvő helyzetben a lábujjaiddal megragadsz egy kisebb golyót és azt többször emelgeted.

6. Masszírozz

A rendszeres lábmasszázs serkenti a vérkeringést, ellazítja az izmokat és elősegíti a testi-lelki harmóniát. Masszázs előtt áztasd be lábaidat langyos-meleg vízbe, amelybe élénkítő hatású rozmaring, levendula, borostyán vagy vadgesztenye illóolajat is cseppenthetsz. Ezt követően kenj a tenyeredbe hidratáló krémet, dörzsölgesd-simogasd a lábujjakat, a lábfejeket, a bokákat, majd gyúrd át a talpakat, és a végén kényeztető lábpakolással fokozd a masszázs frissítő erejét.

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X