Főoldal > EGÉSZSÉG > Óvd lábaid egészségét!

Óvd lábaid egészségét!

cipőegészségkényelemláb
0

Írta: and

Ne áldozz a divat oltárán! Nap, mint nap kb. kétszer 100 négyzetcentiméteren egyensúlyozol, s mivel a legnagyobb terhet a gerincoszlopod cipeli, korántsem mindegy, hogy milyen lábbelit viselsz. Bár a tűsarok a nőiesség szimbóluma, minél magasabb és vékonyabb a sarka, annál nagyobb terhet ró a derékra és a lábra. A tűsarok a láb boltozatát egy természetellenes […]

Ne áldozz a divat oltárán!

Nap, mint nap kb. kétszer 100 négyzetcentiméteren egyensúlyozol, s mivel a legnagyobb terhet a gerincoszlopod cipeli, korántsem mindegy, hogy milyen lábbelit viselsz. Bár a tűsarok a nőiesség szimbóluma, minél magasabb és vékonyabb a sarka, annál nagyobb terhet ró a derékra és a lábra. A tűsarok a láb boltozatát egy természetellenes pozícióba kényszeríti, ami károsítja a gerincet, a térdízületeket, megrövidíti az Achilles-ínt, valamint az instabil sarkakon való járás könnyen bokaficamot okozhat. A divatos, ám szűk lábbelik összepréselik a lábujjakat, így később kalapácsujjak, bütykök kialakulásához vezethetnek. A túl vastag talpú cipők sem ideálisak, hisz hosszútávon elsorvaszthatják a lábizmokat, míg a merev talpú cipők jelentősen terhelik a végtag ízületeit és a gerincet.

labcikk1.jpg ()Add meg a lábadnak, ami jár!

A rosszul megválasztott cipő amellett, hogy kényelmetlen viselet, számtalan egészségügyi problémát is okozhat, ezért nagyon fontos, hogy mindig jó minőségű és megbízható forrásból származó lábbelit vásárolj. Az egészséges lábbeli jól tartja a bokádat, szabadon mozognak benne a lábujjaid, nem túl tág és nem túl szoros. Az ideális cipő alakja megfelelően illeszkedik a lábad formájához, oldalirányban tartja a sarkakat, a lábtőt és rugalmas a talpa, ami követi a lábaid gördülését. Az optimális sarokmagasság 3-4 cm, a sarok kialakítása biztos járást nyújt, és nem terheli a harántboltozatot. Cipővásárlás során ügyelj arra is, hogy puha, légáteresztő és természetes anyagból készült modelleket válassz, ám az új cipőt nem tanácsos túl sokáig viselned, ezért kisebb sétákon teszteld.

Veszélyt jelenthetnek a hólyagok is, így a frissen szerzett lábbelihez viselj könnyű, pamutból készült zoknikat. Használj olyan speciális spray-ket, amelyek lágyabbá és rugalmasabbá teszik a cipő belsejét. Ha kedveled a lapos talpú cipőket, tegyél bele talpbetétet, ami korrigálja a láb boltozatait, és csökkenti a talpon lévő terhelést.

Trendi és kényelmes

A Havaianas papucsok valódi gumiból készülnek (a talpuk és a pántjuk ugyanabból az anyagból), így garantáltan nem szakadnak el, és akár évekig is viselheted őket. A kényelmet a minőséggel ötvözik a Tamaris, a Rieker és a Josef Seibel modellek. A Scholl Top Fashion különleges kollekcióját exkluzív formák, modern dizájn és speciális anyagok jellemzik, míg a Fashion kategória választékában olyan lábbeliket is találhatsz, amelyek ideálisak a munkába járáshoz, vagy az aktív kikapcsolódáshoz. Az MBT divatos cipői fokozzák és erősítik azoknak az izmoknak az aktivitását, amelyeknek nélkülözhetetlen szerepük van a helyes testtartásban és a járásban.

Wellness Cafe tipp: Nike gladiátor szandál, Vagabond Split szandál, Le Coq Sportif Deauville Sailor női cipő

scholl.jpg ()Láb-wellness

Egy hosszú, meleg nap után tökéletes felüdülést kínál a lábfürdő, ami serkenti a vérkeringést és nyugtatja a fáradt lábakat. Néhány csepp illóolajat vagy 2 evőkanál tengeri sót tegyél a vízbe, kb. 5 percig áztasd benne a lábaidat, majd fürdés után alaposan töröld szárazra. A lábizzadás ellen alkalmazhatsz természetes gyógymódokat is, mint pl. a zsálya szappan, a borsmentaolaj, a csersavas lábfürdő, de a hintőpor is segíthet szárazon tartani a lábakat.

A lábak élénkítésére szolgáló készítmények nyugtatják a duzzadt végtagokat, rendszeres használatuk biztosítja a végtagok komfortérzetét, és egész napra kellemes, friss érzetet adnak.
A napi lábtorna nem csupán lábaid állapotát befolyásolja, ám egész testedre pozitív hatással bír. A szép és fitt lábak titka a jó vérkeringés. A homokos, kavicsos terepen történő mezítlábas séta nyugtató, lazító talpmasszázsként is funkcionál, ezen kívül csökkenti a visszerek kialakulásának kockázatát.

Wellness Cafe tipp: Babé gél fáradt lábakra, Naturland lábfrissítő krém mentaolajjal, Oriflame Feet Up élénkítő lábspray

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X