Főoldal > EGÉSZSÉG > Hatásos módszerek influenza ellen

Hatásos módszerek influenza ellen

forraltborgrapefruitgyömbérteainfluenzaizzasztókúrapaprika
0

Írta: and

Gyógynövényes izzasztókúra Egy jól zárható üvegben keverj össze egyforma mennyiségű hársfa és bodzavirágot, melyek lázcsillapító és izzasztó hatású gyógynövények. A keverékből három evőkanálnyit forrázz le fél liter vízzel, és hagyd állni húsz percig, majd add hozzá egy citrom levét, és három kanál mézet. Nagyon fontos, hogy az egész teát az ágyban, alaposan bebugyolálva fogyaszd el, […]

Gyógynövényes izzasztókúra

Egy jól zárható üvegben keverj össze egyforma mennyiségű hársfa és bodzavirágot, melyek lázcsillapító és izzasztó hatású gyógynövények. A keverékből három evőkanálnyit forrázz le fél liter vízzel, és hagyd állni húsz percig, majd add hozzá egy citrom levét, és három kanál mézet.

Nagyon fontos, hogy az egész teát az ágyban, alaposan bebugyolálva fogyaszd el, egyetlen porcikád se lógjon ki, hogy a lehető legjobban sikerüljön az izzasztás. Körülbelül húsz perc múlva indul meg az izzadás, és nagyon rövid időn belül sokat fog javulni az állapotod. Két-három nap alatt maximum kétszer alkalmazható ez a módszer, mert a túlzott izzadás, folyadékvesztés, még jobban legyengítené a szervezetet. A gyógynövényes izzasztókúra antibiotikumokkal együtt is jól alkalmazható, de önmagában is tökéletes gyógyír az influenza és a megfázás ellen.

influ2.jpg ()Immunerősítő gyömbértea

A gyömbérben lévő illóolajok fertőtlenítő és immunerősítő hatásúak, így segítenek legyőzni vagy távol tartani a fertőzéseket, emellett javítja az étvágyat, ami szintén jó, ha nagyon beteg lettél, hiszen ha nem eszel, nem lesz energiád a gyógyulásra sem. Kellemesen illata és íze segíteni fog, hogy jobban érezd magad, és gyorsabban kilábalj a betegségből. Ezt az ízletes teát megelőzésre is használhatod, reggelente igyál belőle egy kis csészényit, meglátod megvéd a fertőzésektől.

Egy körülbelül két centiméteres gyömbérdarabot hámozz meg és szeleteld fel vékony darabokra. Főzd tíz-tizenöt percig két és fél deciliter vízben, majd adj hozzá egy kanál mézet vagy barnacukrot.

Egyél grépfrútot

A grépfrút az egyik legfontosabb citrusfélénk, mivel C-vitamin tartalma rendkívül magas, valamint tele van antioxidánsokkal, melyek gyulladáscsökkentők. Két fajtájához juthatsz hozzá a boltokban, az egyik a fehér húsú, a másik a rózsaszín húsú, melynek még az előzőnél is magasabb a vitamin tartalma. Tökéletes gyümölcs, ha megelőzni, vagy kezelni szeretnéd a betegséget, mindenképpen szükséged lesz rá.

Vágj félbe egy nagy gyümölcsöt, és kiskanállal vájd ki a belsejét. Nagyon finom, és nagyon egészséges is. Ha megfáztál vagy influenzás lettél, naponta kétszer fogyaszd. Az sem baj, ha nem szereted a savanykás ízét. Jó alaposan szórd be kristálycukorral, várd meg, míg kissé feloldódik rajta, és így kanalazd ki. Kissé édesebb lesz, de ugyanolyan jót tesz így is.

Forraltbor erős paprikával

Egy edényben önts össze egy liter vörösbort, ízlés szerint cukrot vagy mézet, egy fahéjrudat, és pár szem szegfűszeget. Ezt melegítsd fel, de ne hagyd forrni, majd tegyél bele egy egész chili paprikát, és főzd tovább néhány percig. Esetleg ha még hatásosabbat szeretnél, egy csipet zöld borsot is tehetsz bele. Ez a finom és különleges ital, igazán jó izzasztó hatású, fertőtlenítő, és fájdalomcsillapító, de nagyon hatékony baktériumölő is egyben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X