Főoldal > EGÉSZSÉG > Villámgyors tavaszi megújulás

Villámgyors tavaszi megújulás

bőrradírhot jógaléböjtméregtelenítésmozgástavaszi fáradtság
0

Írta:

Gondoltad volna, hogy márciusban minden második emberen erőt vesz a tavaszi fáradtság? Győzd le az aluszékonyságot, méregtelenítsd a szervezetedet és újulj meg kívül-belül – a Wellnesscafe ma ebben segít neked! 1. lépés: méregteleníts! Nem csoda, ha a gyomrodat megviselték a karácsonyi, újévi és farsangi nagy lakomák – ahhoz, hogy a tavaszt újult erővel kezdd, szükséged […]

Gondoltad volna, hogy márciusban minden második emberen erőt vesz a tavaszi fáradtság? Győzd le az aluszékonyságot, méregtelenítsd a szervezetedet és újulj meg kívül-belül – a Wellnesscafe ma ebben segít neked!

1. lépés: méregteleníts!

Nem csoda, ha a gyomrodat megviselték a karácsonyi, újévi és farsangi nagy lakomák – ahhoz, hogy a tavaszt újult erővel kezdd, szükséged van egy alapos méregtelenítésre! Először is mellőzd a nehezen emészthető ételeket, fogyassz minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, csirkemellet és csírákat! Naponta legalább két és fél liter folyadékot igyál, elsősorban ásványvizet, frissen facsart gyümölcslevet vagy gyógyteákat: akár saját teakeveréket is készíthetsz gyermekláncfűből, csalánlevélből és kökényvirágból! A keverékből egy evőkanálnyit forrázz le két-három deciliter vízzel, hagyd állni tíz-tizenöt percig, szűrd le, majd ízesítés nélkül kortyolgasd el! A gyógynövények megszabadítanak a felgyülemlett salakanyagoktól!
Tipp: hosszú volt a munkanap, ezért már alig várod, hogy egy forró fürdőt végy? Kösd össze a kellemeset a hasznossal, és készíts magadnak salaktalanító sófürdőt! Tégy a kádba körülbelül egy kilogramm kristálysót, majd engedj rá a egy kevés forró vizet. Várd meg, amíg a só feloldódik, majd engedd tele a kádat körülbelül 36-37 fokos vízzel. Fürdőzz legalább húsz-huszonöt percig, de ne használj se szappant, se tusfürdőt – hagyd, hogy sós oldat megszabadítson a méreganyagoktól és helyreállítsa a bőröd PH-egyensúlyát!

0024467_1.jpg ()

2. lépés: frissítsd fel a bőrödet!

Nem kell ahhoz méregdrága krémeket és maszkokat venned, hogy tavasz elején megszabadítsd a bőrödet a száraz, esetleg elszarusodott felső rétegtől! Készítsd el a saját bőrradírodat: két-három kanál cukorhoz adj egy kevés olívaolajat, illetve néhány csepp citromolajat, majd a keverékkel zuhanyzás közben alaposan masszírozd végig az arcbőrödet, a nyakadat és a dekoltázsodat. A citromolaj serkenti a vérkeringést, így felfrissíti és élénkebbé teszi a bőrödet!
Tipp: kora tavasszal az egész szervezetednek, így a bőrödnek is rengeteg vitaminra van szüksége. Kedvenc zöldségeidet és gyümölcseidet nem csak ételek készítéséhez használhatod fel, hanem arcpakolásként is: ha rugalmasabbá szeretnéd tenni a bőrödet, szeletelj fel egy paradicsomot, a szeleteket tedd a problémás területekre, és hagyd hatni legalább negyedórán keresztül. A paradicsomban lévő E-vitamin és béta-karotin lágyabbá, simábbá teszi a bőrödet, és a káros napsugaraktól is megvéd!

3. lépés: irány a szabad!

Sajnos a hosszú tél nemcsak a bőrödön, hanem az alakodon is meglátszik? Itt az ideje, hogy újra elkezdj mozogni, méghozzá a szabadban! Öltözz fel rétegesen, keress egy szmogmentes zöld területet, sétálj egy nagyot, kocogj, görkorcsolyázz vagy kerékpározz! Érdemes kipróbálnod a nordic walkingot is: ez a különleges mozgásforma tulajdonképpen a gyaloglás és a sífutás ötvözete, amelyhez két speciális botot kell használnod, így nemcsak a lábaidat, hanem a felsőtestedet is alaposan megdolgoztathatod – ráadásul a napfénynek köszönhetően a kedved is sokkal jobb lesz!
Tipp: ha kipróbálod a hot jógát, két legyet ütsz egy csapásra – egyszerre formálod az alakodat és szabadulsz meg a méreganyagoktól! Az órákon 36-37 fokos melegben kell végrehajtanod a hagyományos Hatha jóga gyakorlatait – akkor sem kell tartanod ettől a mozgásformától, ha még soha nem jógáztál, a magas hőmérséklet ugyanis ellazítja a testedet, így könnyebben tudod elsajátítani a pozítúrákat, ráadásul az izzadás a szervezetednek is jót tesz!

$beszur$

$beszur2$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X