Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 perces szépítő tippek – házilag

5 perces szépítő tippek – házilag

argánolajbőrápoláspalástfűrózsavízszépség
0

Írta:

Mire figyelj? Mielőtt alkalmaznád az alábbi szépítő kencéket, végezz bőrpróbát! Irritáció esetén kerüld használatukat! 1. Argánolaj – A fáradt lábakra  Miért jó? Megnyugtatja és táplálja a bőrt, kisimítja a ráncokat, semlegesíti a szabadgyököket. Megtalálható benne az A- és E-vitamin, a kékalga-kivonat és más növényi olajok.Tipp:Este egy alapos lábáztatás után kend be a fáradt végtagokat arganolajjal, […]

Mire figyelj?
Mielőtt alkalmaznád az alábbi szépítő kencéket, végezz bőrpróbát! Irritáció esetén kerüld használatukat!

1. Argánolaj – A fáradt lábakra 

Miért jó?
Megnyugtatja és táplálja a bőrt, kisimítja a ráncokat, semlegesíti a szabadgyököket. Megtalálható benne az A- és E-vitamin, a kékalga-kivonat és más növényi olajok.
Tipp:
Este egy alapos lábáztatás után kend be a fáradt végtagokat arganolajjal, és húzz rá egy olyan zoknit, amelynek nem árt az olajos kence – így az olaj hatóanyagai éjszaka fejthetik ki hatásukat.

2. Palástfű – Száraz bőrre 

A palástfű német neve (Frauenmantel), ami magyarul  “női kabátot” jelent.
Miért jó?
Ápolja a kiszáradt bőrt, javítja a vérkeringést és hatásos az aknék ellen.
Tipp:
Két marék kiszárított palástfüvet tegyél 2 liter forrásban lévő vízbe, majd hagyd állni 5-6 percet. Szűrd le, és öntsd a főzetet a fürdővizedhez.

0023251_1.jpg ()

3. Rózsavíz - A ragyogó bőrért

Miért jó?
Élénkíti a bőrt és jótékony hatással van a fáradt bőrre.
Tipp:
100 ml rózsavizet langyosíts meg, keverj hozzá 1 teáskanálnyi mézet és 1 evőkanál almaecetet. A kencét keverd össze, és öntsd egy sötét üvegbe. Használat előtt alaposan rázd fel. Tegyél néhány cseppet egy vattapamacsra és kend át vele az arcodat, majd langyos vízzel mosd le.

4. Kamilla – A pórusok kitisztítására

Miért jó?
Tisztítja a fáradt, szennyezett bőrt. Gyulladásgátló hatású.
Tipp:
Készíts kamillavirágzatból gőzfürdőt az arcodnak. Egy marék orvosi kamillát tegyél 1-1,5 liter forrásban lévő vízbe, majd egy törülközővel takard be a fejed és hajolj a gőz fölé. 6-8 perc elteltével szárítsd meg a bőröd, és kend be természetes, hidratáló bőrápolóval.  

$beszur$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X