Főoldal > EGÉSZSÉG > Kulisszatitkok a Kreml konyhájáról – újévi recepttel!

Kulisszatitkok a Kreml konyhájáról – újévi recepttel!

diétaegészségorosz konyhatáplálkozás
0

Írta:

A Moszkovszkij Komszomolec című lapnak Buharov elmondta: a korábbinál jóval egészségesebbé, könnyebbé alakította az étrendet, s mivel Dmitrij Medvegyev elnök és Vlagyimir Putyin kormányfő elöl jár a jó példával, a többiek követik őket. A korábbinál több könnyű saláta és kevesebb zsíros étel kerül az asztalra, elkészítésükhöz több természetes savat – citromot, lime-ot – használnak, teljesen […]

A Moszkovszkij Komszomolec című lapnak Buharov elmondta: a korábbinál jóval egészségesebbé, könnyebbé alakította az étrendet, s mivel Dmitrij Medvegyev elnök és Vlagyimir Putyin kormányfő elöl jár a jó példával, a többiek követik őket. A korábbinál több könnyű saláta és kevesebb zsíros étel kerül az asztalra, elkészítésükhöz több természetes savat – citromot, lime-ot – használnak, teljesen kitiltották a fagyasztott ételeket, és minél kevesebb burgonyát, kenyeret szervíroznak. Nem mellékesen a nyersanyagok java részét is a Kreml gazdaságaiban termelik.

A szilveszteri menüről azonban Buharov nem tudott nyilatkozni, azt ugyanis megrendelték Arkagyij Novikov vendéglősnél, aki titkolózik. Annyi biztos, hogy nem nagy tálakban, hanem esztétikusan tálalva, tányérokon szolgálják fel az ételt az államfő újévi fogadásán.

A vendégek elé először egy szépen elkészített falatkát tesznek – ez a séf üdvözlete -, majd előételként salátát, utána főételt, s végül desszertet fogyaszthatnak. Novikov elárulta: mivel Medvegyev elnök nagy híve a bogyós gyümölcsöknek, ebből is feltétlenül kerül az újévi asztalra.

Nelli Jemeljanova, a Kreml egyik szakácsa mégiscsak elárult egy receptet, amely alighanem szerepel az elnöki fogadáson is: sült pulyka karamelles körtével. Egy 2-3 kilogrammos pulykát mossunk meg, töröljük szárazra, fűszerezzük meg ízlés szerint. Keverjünk össze 10 deka mézet 30 gramm vízzel, és ezzel kenjük be az egész pulykát. Süssük a sütőben 180 fokon másfél órát, közben néha locsoljuk meg a pecsenye levével. A karamellhez 20 deka cukrot keverjünk össze 50 gramm vízzel, s lassú tűzön, keverés közben tegyünk hozzá egy deci száraz fehérbort és egy citrom kifacsart levét. A körtéket vágjuk gerezdekre, s amikor a karamell már aranyszínű, a gerezdeket tegyük bele, és főzzük mindegyiket 10 percig. A tányérokon a körtegerezdeket rendezzük a pulykadarabok köré.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X