Főoldal > EGÉSZSÉG > Plasztika, de mennyiből?

Plasztika, de mennyiből?

bőregészségkozmetikaplasztikai sebészetszépség
0

Írta: and

Ne füllents! Kislány korod óta zavar, hogy eláll az egyik füled, és emiatt nem is mersz rövid frizurát viselni, pedig amúgy jól állna? Ha ezzel az esztétikai hibával akarsz leszámolni, szerencsés helyzetben vagy, hiszen a fülplasztika azon műtétek közé tartozik, amelyek gyakorlatilag teljesen észrevétlenül, látható hegek nélkül gyógyulnak. A műtétet helyi érzéstelenítésben, ambuláns módon végzik, […]

Ne füllents!

Kislány korod óta zavar, hogy eláll az egyik füled, és emiatt nem is mersz rövid frizurát viselni, pedig amúgy jól állna? Ha ezzel az esztétikai hibával akarsz leszámolni, szerencsés helyzetben vagy, hiszen a fülplasztika azon műtétek közé tartozik, amelyek gyakorlatilag teljesen észrevétlenül, látható hegek nélkül gyógyulnak. A műtétet helyi érzéstelenítésben, ambuláns módon végzik, ami annyit tesz, hogy a beavatkozás után azonnal haza is mehetsz. Ilyen olcsón azért nem úszod meg a dolgot, hiszen több mint egy hétig kötést, majd két-három hétig fejpántot kell viselned. A műtét nem károsítja a hallásod, hiszen az orvos csak a fülkagylódhoz nyúl, és mivel a vágást a fül mögött ejti, mindössze egy titkos, észrevétlen varrat emlékeztet majd az egykor elálló testrészre.
Ára: 100–180 ezer forint

Megorroltál rá?

Meglehet, nem épp a legfitosabb orrot örökölted szüleidtől, vagy épp a kézilabdás csapadtársad tett arról, hogy ne legyen olyan tökéletes az a görbület. Ez eseteben sem kell együttélned a nem tetsző formával, hiszen a plasztikai sebészek az ilyen jellegű problémákat is szinte minden esetben nyom nélkül orvosolják. Az orr új formáját általában saját fényképeden, pontosabban annak számítógépes grafikáján mutatják meg neked, ily módon tervezve meg a változtatást. Ezt a műtétet már gyakrabban végzik altatásban, bár megoldható helyi érzéstelenítéssel is – az mindenesetre javallott, hogy a műtét után egy éjszakát tölts a klinikán. A beavatkozás után számítanod kell arra, hogy az érintett terület duzzadt lesz, de nagyjából két hét múlva már teljesen szalonképes leszel, az eredmény pedig körülbelül két hónap után lesz tökéletes.
Mivel a beavatkozást rendszerint belülről végzik, látható varratra, hegre ez esetben sem kell számítanod.
Ára: 300–450 ezer forint

0022642_1.jpg ()

Szájalnál vele?

A vékony ajkak sem tartoznak a legkedveltebb öröklött tulajdonságok közé, ám ha ez téged zavar, bizonyos mértékig segíthetsz rajta – azt azonban tudnod kell, hogy ha vékony a szád, soha nem lesz belőled a második Angelina Jolie. Vagy ha lesz is, az garantáltan természetellenesen fog hatni – példákat most nem említenénk. Érdemes tehát csak mértékkel igénybe venni ezt a kezelést, és előnyben részesíteni (főleg első alkalommal) a felszívódó feltöltőanyagokat. Ezek eredménye ugyan csak három–hat hónapig tart (szemben a nem felszívódó anyagok három–öt éves tartósságával), viszont megvan az az előnye, hogy ha mégsem jön be az új dizájn, hamar megszabadulhatsz tőle. Akármelyik megoldást válaszd is, számítanod kell arra, hogy az injekciózás után ajkaid pár napig a kelleténél duzzadtabbak lesznek – ettől azonban ne félj, nagyjából három nap után már a kívánt ajkak mosolyognak vissza rád.
Ára: 50–200 ezer forint

Mellre szívod?

Az implantátummal végzett kebelnagyobbítás már a komolyabb beavatkozások közé tartozik, így csak akkor célszerű bevállalnod, ha úgy érzed, nem tudsz megbékélni aprócska melleddel. Ha úgy döntesz, segítesz a problémán, mindenképpen hallgass az orvosra, és az implantátum típusának, formájának és méretének kiválasztásakor fogadd meg a tanácsát. Magát az implantátumot ma még leggyakrabban a mell mirigyállománya alá ültetik be, bár terjed az a megoldás is, amelynél a „pótlás” félig az izom alá kerül.

A témáról bővebben a Maxima magazin 24. számában olvashatsz!

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X