Főoldal > EGÉSZSÉG > H1N1 – Tilos a szex is?

H1N1 – Tilos a szex is?

egészségH1N1szex
0

Írta:

Elég egy csók, egy tüsszentés és már el is kaphatod az újinfluenzát a partneredtől, hiszen a H1N1-vírus cseppfertőzéssel terjed. Az újinfluenza akkor is fertőz, amikor még semmilyen tünet nem jelentkezik a fertőzöttnél. Éppen ezért érdemes a szerelmes hancúrozás során is résen lenned. Ilyenkor még fontosabb az alapvető higiéniai szabályok maradéktalan betartása: pl. az alapos és rendszeres […]

Elég egy csók, egy tüsszentés és már el is kaphatod az újinfluenzát a partneredtől, hiszen a H1N1-vírus cseppfertőzéssel terjed. Az újinfluenza akkor is fertőz, amikor még semmilyen tünet nem jelentkezik a fertőzöttnél.

Éppen ezért érdemes a szerelmes hancúrozás során is résen lenned. Ilyenkor még fontosabb az alapvető higiéniai szabályok maradéktalan betartása: pl. az alapos és rendszeres kézmosás, ami minimun 20, de inkább 30 másodpercig tartson, ha pedig tüsszentened kell, gyorsan vegyél elő egy papírzsebkendőt – így óvhatod a legjobban a párod.

Ha a megbetegedés legkisebb jelét is felfedezed magadon, kerüld a szexuális együttlétet -javasolják az orvosok. Thomas Georgi német orvos szerint az influenza tünetei mindig hirtelen és általában heves lefolyással jelentkeznek, ezért ilyenkor az érintettek többsége nem gondol a féktelen hancúrozásra, hanem örül, ha pihenhet és gyógyulhat. A H1N1 esetén tanácsos lemondani a szexről, mert ilyenkor az óvszer sem véd meg a vírus átadásától.

Dr. Frank Bergmann infektológus azt javasolja, hogy ha valaki beteg, tartsa meg a kívánt távolságot partnerével (ami legalább 2 méter), és amíg a fertőzött fél nem gyógyul meg, a pár tagjai étkezzenek külön és ne aludjanak együtt.  

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X