Főoldal > EGÉSZSÉG > Makacs zsírpárnák? – Itt a 3 legújabb alakformáló kezelés!

Makacs zsírpárnák? – Itt a 3 legújabb alakformáló kezelés!

fogyástestkezelésekzsírpárnák
0

Írta:

1. UltraContour Az ultrahanghullámok képesek mindenféle masszírozásnál mélyebbre juttatni a hatóanyagokat. Ám ami az arc finom bőrénél elég lehet, az a testen lévő vastagabb bőrréteg, illetve vaskosabb zsírpárnák esetén már nem elég hatékony. Erre jelent megoldást a Magas Intenzitású Fókuszált Ultrahangos Kezelés, vagyis az UltraContour.– Hogyan hat? A kezelés első fázisában a pontosan beélesített ultrahanghullámok […]

1. UltraContour

Az ultrahanghullámok képesek mindenféle masszírozásnál mélyebbre juttatni a hatóanyagokat. Ám ami az arc finom bőrénél elég lehet, az a testen lévő vastagabb bőrréteg, illetve vaskosabb zsírpárnák esetén már nem elég hatékony. Erre jelent megoldást a Magas Intenzitású Fókuszált Ultrahangos Kezelés, vagyis az UltraContour.
– Hogyan hat? A kezelés első fázisában a pontosan beélesített ultrahanghullámok megbontják a zsírszövetet körülbelül 1,5 cm mélyen a bőr alatt, az ultrahang hatására a zsírsejtek egyszerűen szétrepednek. A második szakasz során további ultrahangos kezelőfejeket helyeznek az adott testrészre, amelyek serkentik a nyirokkeringést, ezzel eltávolítják a zsírsavakat és a zsírsejtek maradványait. Az erős lökéshullámot létrehozó szerkezet kezelése orvosi felügyeletet igényel. A módszer a zsírsejtek számának végleges csökkentésével, és nem a zsírraktárak átmeneti kiürítésével fejti ki hatását.
– Mit ígér? Négy-hat kezelés után 4-10 centiméterrel kisebb körméretet, egy-két számmal kisebb konfekcióméretet. Az eredmény már egy héttel az első kezelést követően látványos.
– Kinek ajánljuk? Akinek a hasán vagy a combján vannak makacs zsírpárnák, a szülés utáni felesleggel küzdőknek, erős narancsbőrrel rendelkezőknek. Az ülőmunka hatására zsírpárnát felhalmozók számára is remek eredményeket hozhat.
– Érdekesség: Serdült Orsolya, a Miss World Hungary 2009, Budai Zsuzsanna, a Miss Universe Hungary 2009 és Kocsis Korinna, a Miss Earth Hungary 2009 versenyek nyertesei is esküsznek a módszerre.

0020415_1.jpg ()

2. Velashape

Hazánkban körülbelül két-három éve robbant be a köztudatba a rádióhullámok segítségével történő karcsúsítás. Ezen belül is a legmodernebb eljárásnak a Tripolar technológia számított, amely a bipoláris és a monopoláris rádióhullámok hatását ötvözi, azaz egyszerre kezeli a mély és a felületi zsírréteget. Kis energiával (és abszolút fájdalommentesen) melegíti fel a szöveteket, ennek köszönhetően serkenti az anyagcserét, a zsírsejtekben raktározott zsír mennyiségét, és feszesebbé teszi a kollagénrostokat. Hogy még fokozottabb legyen a rádióhullámok hatása, a VelaShape nevű készülék kombinálja őket az infravörös fény hőenergiájával és egy speciális, pulzáló vákuumtechnológiával.
Hogyan hat? A három hatás együttes eredményeként fokozódik a szövetek oxigénfelvétele, megindul a zsírsejtek térfogatának csökkenése. Az infravörös fény 5 milliméterig, a rádiófrekvencia 5-15 milliméter között melegíti fel a szöveteket. A vákuum és a speciális görgőfejekkel végzett masszázs pedig még inkább fellazítja a salakanyagokat, és segíti azok bejutását a nyirokkeringésbe, ezáltal pedig a szervezetből való eltávozásukat.
– Mit ígér? Egyenletesebb felszínű bőrt, feszesebb testkontúrt. Vizsgálatok szerint az esetek 85 százalékában egy öt alkalmas kezeléssorozat 1-6 centiméteres körméretcsökkenést eredményez a kezelt területeken. (Popsin mínusz 6 centi, comboknál mínusz 2,5, hasnál mínusz 7.)
– Kinek ajánljuk? Narancsbőrrel, valamint hasra, csípőre, combokra, popsira, hátra, tokára, felkarra lerakódott zsírpárnákkal küzdőknek. Hízási, nyúlási csíkokat is hatékonyan kezel.
– Érdekesség: A bőrt viszonylag erőteljesen igénybe vevő kezelés nem károsítja a bőr alatti rostokat, hatására nem nyúlnak meg a szövetek még azoknál sem, akik lazább kötőszövettel rendelkeznek.

3. Elektroporáció

A hatóanyag-bejuttatás egyik leghatékonyabb módszerét, a mezoterápiát több mint ötven éve használják, hazánkban négy-öt éve kezdődött a sikerszériája. A módszer azért annyira népszerű, mert képes a bőr barrier-rétege (védőrétege) mögé juttatni a hatóanyagokat, vagyis olyan mélyre, ahová más kezelésekkel ez nemigen lehetséges. Tűre van szükség ugyanis ahhoz, hogy ezt a védőréteget át lehessen törni. Ehhez egy speciális, digitális mikroinjekciós pisztolyt fejlesztettek ki, amely apró tűszúrások segítségével képes a kívánt területre juttatni a tökéletes tisztaságú hatóanyagokat. A módszer kidolgozói azokra is gondoltak azonban, akik félnek a tűszúrástól, számukra találták ki a megközelítően azonos hatékonysággal rendelkező, speciális rádióhullámokat alkalmazó elektroporációt, amelyet tű nélküli mezoterápiaként is emlegetnek.
– Hogyan hat? Az alkalmazott rádiófrekvencia csatornákat nyit meg a bőrben (pontosabban a bőrsejtek membránján), ami lehetővé teszi, hogy olyan mélyre jussanak a hatóanyagok, amilyen mélyre eddig csak tűszúrással lehetett eljuttatni azokat. Ráadásul így nemcsak a mély szövetrétegbe, hanem közvetlenül a sejtekbe jutnak be ezek az anyagok, ami különösen gyors és intenzív hasznosulást eredményez. Ettől függetlenül ez a módszer önmagában nem hatékonyabb a tűs mezoterápiánál, mert ennél nem lehet számolni a tűszúrások pozitív hatásaival. A tű mikroszkopikus sebeket ejt a bőrön, amelynek hatására intenzív kollagén- és elasztinszintézis indul be a bőrben, illetve olyan hormonok termelődnek, amelyek a szövetek gyorsabb regenerálódását segítik. Ennek ismeretében fejlesztették ki a tűs henger alkalmazásával felturbózott elektroporációs kezelést. A tűket tartalmazó hengerből létezik mélyebbre hatoló változat, amellyel csak orvos dolgozhat, illetve otthon használható típus is. Az elektroporáció előtt vagy után a hengert a bőrön finoman tologatva apró hámsérülések tömkelege keletkezik, így egyszerre érvényesül a mély bőrrétegekben közvetlenül a sejtekbe jutó hatóanyagok és a sebgyógyulási folyamatok bőrfiatalító, feszesítő, narancsbőrt kisimító hatása.
– Mit ígér? A hagyományos kozmetikai kezelésekhez képest 600 százalékkal több hatóanyag jut a szarurétegbe, 1200 százalékkal jobban szívódnak fel az összetevők, és 4000 százalékkal több anyag jut el a bőr alatti kötőszövetbe.
– Kinek ajánljuk? A cellulit összes megjelenési formája kezelhető vele, helyi alakformálásra, zsírmobilizálásra is remekül alkalmas, bőrmegereszkedés ellen is hatékony.
– Érdekesség: A bőrben megnyitható csatornák és a rádiófrekvenciás hullámokkal történő elektroporézis felfedezéséért 2003-ban kémiai Nobel-díjban részesült két amerikai kutató, Peter Agre és Roderick Mackinnon.

A témáról bővebben a Wellness magazin augusztusi számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X