Főoldal > EGÉSZSÉG > Lúgosítás, puffadás, herpesz? – Pénztárcakímélő tippek a szakértőtől

Lúgosítás, puffadás, herpesz? – Pénztárcakímélő tippek a szakértőtől

egészségtermészetgyógyászatválság
0

Írta:

Immunerősítés egyszerűen 1. Válaszd a lapachót!Úgy a leggazdaságosabb, ha kimérve veszed meg a teaboltokban. 1 evőkanálnyi kérget főzz 15 percig 1 liter vízben, és leszűrve, kihűtve, egész napra elosztva kortyolgasd. Tisztítja a májat, megvéd a kórokozóktól, kitakarítja a nyirokutakat, ráadásul olcsó és finom. 2. Multi- helyett omnivitaminNem kell a sokat reklámozott komplex vitaminkészítményekre költened. A […]

Immunerősítés egyszerűen

1. Válaszd a lapachót!
Úgy a leggazdaságosabb, ha kimérve veszed meg a teaboltokban. 1 evőkanálnyi kérget főzz 15 percig 1 liter vízben, és leszűrve, kihűtve, egész napra elosztva kortyolgasd. Tisztítja a májat, megvéd a kórokozóktól, kitakarítja a nyirokutakat, ráadásul olcsó és finom.
2. Multi- helyett omnivitamin
Nem kell a sokat reklámozott komplex vitaminkészítményekre költened. A Manna Rax nevű szert nem véletlenül hívják omnivitaminnak: a kifejezés azt jelenti, hogy az organikusan termelt gabonából előállított készítmény tartalmazza a szervezet számára szükséges összes nyomelemet, vitamint és ásványi anyagot, és emellett azok a társelemek is megtalálhatók benne, amelyek nélkülözhetetlenek az előbbiek hatékony felszívódásához. Naponta mindössze egy evőkanálnyit kell gyümölcslébe keverve vagy önmagában elfogyasztani, egy hét után már érezni a pozitív változást.
3. Keverj salaktalanító teát!
A méregdrágán kínált méregtelenítő szerek helyett már néhány száz forintból megveheted azokat az összetevőket, amelyeket vegyítve több hétre elegendő salaktalanító teát kapsz. Vásárolj kökényvirág, aranyvessző, körömvirág, gyermekláncfűlevél, csalánlevél, diólevél és orvosi ziliz (fehér mályva) teákat, és egyenlő arányban keverd össze őket. 3 evőkanálnyi keveréket forrázz le, és 20 perc után szűrd le. Több részre elosztva idd meg a nap folyamán, az első pohárral reggel éhgyomorra. Édesítésre nem lesz szükség, a keverék önmagában is jó ízű.
4. Lúgosíts könnyedén!
A szervezet savasodását ellensúlyozó italokból, porokból is számtalan féle kapható, némelyik aranyárban. Pedig gyakran nem is lenne szükség intenzív kezelésre, bőven elég volna, ha kevesebb húst és sokkal több zöldséget, gyümölcsöt ennél, és figyelnél arra, hogy sportolás közben folyamatosan elegendő oxigénhez jusson a szervezeted. A kevesebb, lassabb mozgás napi rendszerességgel végezve sokkal hatékonyabb, mint a ritkábban végzett megerőltető sport. Kiváló lúgosító még a Dr. Chen Patika zöld pora, a Green-Master is, beállítja vércukor-szintedet és az idegrendszert is regenerálja.

0018835_1.jpg ()

Ha gyógyulásra vágysz

1. Olajokkal a herpesz ellen
Egy 5 ml-es cseppentős üveget tölts meg félig alkohollal. Megfelel a vodka, vagy bármilyen tiszta pálinka, aminek nincs erős illata. Tegyél hozzá a következő illóolajokból 10-10 cseppet: levendula, citrom, eukaliptusz, teafa. Alaposan rázd össze. Amikor úgy érzed, viszketni kezd a szád, gondosan kend be ezzel az oldattal, majd használj ajakápolót. Napi 8-10 alkalommal is kenegetheted, az ecsetelés hatására általában ki sem alakul a herpesz. Ha mégis, akkor gyorsabban gyógyul, és nem sebesedik ki.
2. Gyógyszer helyett szója!
Ha sokat küzdesz a PMS tüneteivel, gyógyszerek helyett segíthet egy egyszerű szójás ital. A szója hormonszerű anyagokat tartalmaz, azokban az országokban, ahol rendszeresen fogyasztják, sokkal kevesebb a nőgyógyászati probléma, kevesebb a mellrák. Fogyassz belőle rendszeresen, különösen a menstruációt megelőző napokban.
3. Megoldás puffadásra
Az agyonreklámozott puffadást megszüntető szerek helyett készíthetsz magadnak gazdaságos puffadás elleni port. 2-2 evőkanál borókabogyó, édeskömény-, kömény- és ánizsmag kell hozzá, a keveréket daráld össze. Ha puffasztó ételt ettél, kevés vízzel vegyél be belőle egy kávéskanálnyit, naponta maximum 2-3 alkalommal fogyaszd.
4. Fertőzésre fokhagymát, tormát!
Ha fájni kezd a torkod, mielőtt a patikába rohannál, próbálj ki néhány egyszerű háziszert. Ha nem okoz gondot az illata, egyél sok fokhagymát! Nagyszerű baktérium-, vírus- és gombaölő hatású szer, és a védekező rendszeredet is támogatja. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy fokhagymaszagú légy, egyél friss vagy savanyított tormát.

Szépség természetesen

1. Hajápolás almaecettel
A korpától sikeresen megszabadulhatsz, ha almaecet és víz egyenlő arányú keverékébe mártod a fésűdet, és azzal gondosan átnedvesíted a hajadat, majd bedörzsölöd a fejbőrt is. Ezután kösd be a fejed, és hagyd rajta 20 percig az oldatot, majd moss hajat, és az öblítő vízbe ismét tegyél egy kevés almaecetet. Néhány kezelés után letisztul a fejbőröd és megszűnik a viszketés. Az almaecetes öblítés stabilizálja a hajszínt, festett hajra is ajánlott. Puha, csillogó, szép esésű lesz tőle a haj.
2. Gyógyteák újrahasznosítva
A hatásos gyógynövényes fürdőhöz nem szükséges márkás készítmény. Gyűjtsd össze a héten elkortyolgatott gyógyteák megszárított filtereit, illetve a teafüveket. (A fekete és a zöld tea erre a célra nem használható!) Tedd őket egy kis edénybe, és amikor fürdeni szeretnél, főzd fel egy liter vízzel. Néhány perc forralás elegendő. Egy nejlonharisnya segítségével könnyedén a kád vizéhez szűrheted a gyógyteát, amitől a víz kellemesen selymes lesz. Köss csomót a harisnya szárára, máris egy gyógyfüves fürdőszivacsot kaptál, amivel gondosan dörzsöld végig testedet, az elhalt hámsejtek így könnyebben leválnak. Csak egyszer használd!

A témáról bővebben a Wellness magazin májusi számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X