Főoldal > EGÉSZSÉG > Klasszikus vagy retró? – Napszemüveg-tippek nyárra

Klasszikus vagy retró? – Napszemüveg-tippek nyárra

divatnapnapszemüvegnyársugárzástrend
0

Írta:

Ha végre itt a nyár – akkor úgy érzed, ideje beszerezned egy trendi napszemüveget is? Ha szereted a feltűnő színeket és formákat, akkor idén biztosan nem lesz nehéz a választás, de akkor sem kell aggódnod, ha a visszafogottabb, szolidabb darabokat kedveled. Most segítünk, hogy megtaláld az arcformádhoz és egyéniségedhez leginkább passzoló napszemüveget! A keret nélküliHa […]



Ha végre itt a nyár – akkor úgy érzed, ideje beszerezned egy trendi napszemüveget is? Ha szereted a feltűnő színeket és formákat, akkor idén biztosan nem lesz nehéz a választás, de akkor sem kell aggódnod, ha a visszafogottabb, szolidabb darabokat kedveled. Most segítünk, hogy megtaláld az arcformádhoz és egyéniségedhez leginkább passzoló napszemüveget!

A keret nélküli

Ha a letisztult formák híve vagy, és szeretsz sportosan öltözködni, akkor az egyetlen darabból álló, keret nélküli szemüvegekbe valószínűleg már az előző szezonban beleszerettél. Ne aggódj, ha tavaly nem sikerült ilyen napszemüveget szerezned: a keret nélküli fazon szerencsére idei nyáron sem megy ki a divatból!
Kinek áll jól?
Széles orr-részének és arányos formájának köszönhetően ez a fazon szinte mindenkinek jól áll. Arra azért figyelj oda, hogy a választott szemüveged ne legyen nagyon szögletes – ez nemcsak azért fontos, mert az idei trendben a gömbölyű formák dominálnak, hanem azért is, mert a nagyon kerek arcformájú emberek kivételével szinte senkinek sem áll jól a túlzott geometrikus forma!

A retró

Ami pár éve még kifejezetten cikinek számított, az most a legtrendibb viseletek egyike: az ötvenes-hatvanas évek divatját idéző hatalmas, kerek napszemüvegek ma valóságos reneszánszukat élik! Ahhoz persze, hogy egy ilyen darabot viselj, elég bevállalósnak kell lenned – egy rakott szoknyával és egy fodros blúzzal azonban minden nyári fesztiválon hatalmas sikert arathatsz majd!
Kinek áll jól?
A nagy, kerek szemüvegek persze nem passzolnak minden arcformához. Szerencséd van, ha az arcod inkább hosszúkás vagy ovális, ám ha a szögletes vagy a kerek típusba tartozol, akkor inkább egy kevésbé feltűnő fazont válassz. Akkor sem fog jól állni neked ez a szemüvegy, ha túlságosan keskeny az arcod, mert a nagy forma teljesen eltakarja az arcodat.

0019216_1.jpg ()

A klasszikus

Ha számodra fontos, hogy egy szemüvegnek legyen szára, kerete, jól elkülöníthető orr-része, és nem akarsz ötvenes évekbeli amerikai feleségnek látszani, akkor ne foglalkozz azzal, hogy mit diktál a trend: egyszerűen válassz a „klasszikus” ízlésvilágot tükröző napszemüvegek közül!
Kinek áll jól?
Alapszabály, hogy a választott szemüvegnek mindig kontrasztban kell állnia az adottságaiddal: a szögletes archoz tehát a kerek, míg gömbölyűbb formához pedig a négyzet- vagy téglalapalakú keretek passzolnak jobban.

A stílusos

A napszemüveg öltöztet – jól tudják ezt azok, akik a szemüvegvásárláskor az egyediségre és az eleganciára törekszenek. Ha megengedheted magadnak, tündökölj bátran egyedi darabokban: szerezz be egy aranyozott, gyémánt- vagy drágakőberakással, netán Swarovski-kristályokkal díszített napszemüveget!
Kinek áll jól?
Ne feledd azonban, hogy a név kötelez! Ha egy egyedi luxusszemüveget viselsz, akkor a többi ruhádnak és kiegészítődnek is hasonlóan stílusosnak, és persze méregdrágának kell lennie!

Tippek a napszemüveg kiválasztásához

  • Az európai szabványnak a CE jelzéssel ellátott szemüvegek felelnek meg, a megfelelő UV-védelmet pedig a 400-as számmal ellátott napszemüveg biztosítja. Mivel a nap káros sugarai ugyanannyira ártanak a szemnek, mint a bőrnek, nagyon fontos, hogy odafigyelj a napszemüveged minőségére!
  • Ha teheted, csak az optikai szaküzletekben vásárolj –  még akkor is, ha így egy kicsit mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod! Egy sötétített lencséjű, de UV-szűrő nélküli napszemüveg sajnos több kárt okoz, mint amennyit használ, hiszen a sötétített lencse miatt a pupilláid kitágulnak, a káros sugarak pedig még nagyobb felületen érik a szemedet!
  • Ha rövid- vagy távollátó vagy, akkor lehetőleg dioptriás napszemüveget válassz – ez autóvezetés közben elengedhetetlenül fontos!
  • A kontaktlencsék szerencsére védelmet nyújtanak az UV-sugárázás ellen, ám ha hosszabb ideig vagy napon, akkor a szemed környékének védelme érdekében is érdemes feltenned egy napszemüveget!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X