Főoldal > EGÉSZSÉG > Szépülj és maradj fitt! – 4 őszi gyümölcs, ami segíthet

Szépülj és maradj fitt! – 4 őszi gyümölcs, ami segíthet

almagyümölcskörteszépségszőlő
0

Írta:

Nagy előnye az otthon készített kozmetikumoknak az, hogy sok pénzt spórolhatsz velük. Nem fontos megvenni a legdrágább krémeket, pakolásokat. Válassz a piacokon kapható gyümölcsök közül. Lássuk, milyen szépítő kencéket készíthetsz belőlük. 1. Tipp: Hidratálj almával! Az ősz egyik legsokoldalúbb gyümölcse az alma. Magas a nedvesség, vitamin- és ásványi anyag tartalma, így hidratálja és értékes tápanyagokkal […]

Nagy előnye az otthon készített kozmetikumoknak az, hogy sok pénzt spórolhatsz velük. Nem fontos megvenni a legdrágább krémeket, pakolásokat. Válassz a piacokon kapható gyümölcsök közül. Lássuk, milyen szépítő kencéket készíthetsz belőlük.

1. Tipp: Hidratálj almával!

Az ősz egyik legsokoldalúbb gyümölcse az alma. Magas a nedvesség, vitamin- és ásványi anyag tartalma, így hidratálja és értékes tápanyagokkal látja el a bőrödet. A gyümölcs leve kis ecettel hígítva a korpásodást is megszünteti.
  
Így készítsd a pakolást a bőrödre:

Reszelj le egy egészséges jól megmosott almát. Keverd össze ugyanannyi mennyiségű tojással és kend fel az alaposan megtisztított arcbőrödre. Hagyd fenn a pakolást kb. 20 percig. Utána langyos bő vízzel mosd le.

Így készítsd a pakolást a hajadra:
Az alma a korpás fejbőrt is megnyugtatja: préseld ki a gyümölcs levét és adj hozzá egy kevés ecetet. A kencét gyengéden masszírozd a fejbőrbe és hagyd, hogy felszívódjon. Utána mosd meg a hajadat, de kerüld a forró vizet és az erős dörzsölő mozdulatokat.

0015383_1.jpg ()

2. Tipp: Puhítsd és frissítsd fel a bőrödet körtével

A körte finom és sokoldalú őszi gyümölcs: készíts belőle pakolást, amely a könyökre és a sarkak berepedezett bőrére kiváló csodaszer. Bőrradír formájában felfrissíti a bőrödet.

Így készítsd a pakolást:
A körte húsát keverd össze mézzel és citrom levével és kend a kritikus helyekre, mint például a könyökre és a sarkakra. 25-30 perc után mosd le.

Így készítsd a bőrradírt:
A körte húsát keverd össze búzakorpával és masszírozd bele a bőrödbe.10 perc után mosd le hideg-meleg váltózuhannyal. A korpa szemcséi a gyümölcshússal együtt felfrissítik a bőrödet.

3. Tipp: Pótold a vitaminokat szőlővel 

A szőlő fogyasztása nagyon fontos, és pakolásként minden bőrtípusra alkalmazható. Sok vitamin, ásványi anyag és kálium van benne. Rendszeres fogyasztása segíti a vesék működését, és megtisztítja a szervezetet a fölösleges salakanyagoktól.  

Így készítsd a pakolást:
Kefirrel keverd össze a pépesre tört szőlőt és kend fel az arcbőrödre. Kb. 10-15 perc után  langyos vízzel öblítsd le.

4. Tipp: Ápold a hajad vadgesztenyével

Ősszel a hajad is szárazabb és nagyobb odafigyelést igényel. Erre kiválóan alkalmas a vadgesztenye, amelynek termése, kérge és levele tartalmazza azokat az összetevőket, amelyektől a hajad fényesebb és egészségesebb lesz .

Így készítsd a pakolást
Néhány gesztenye levét (7-8 db) ugyanannyi összetört kéreggel és terméssel főzd meg egy liter vízben. Szűrd le, majd öblítsd át vele a hajadat anélkül, hogy a lé fejbőröddel érintkezne. Jó, ha tudod:
– A pakolásokat hetente legalább kétszer érdemes alkalmazni.
– A léböjtkúra segíti a bőr szépülésének folyamatát is.
– Pihenj sokat, igyál esténként gyógyteákat, hallgass zenét – ez megnyugtatja a testedet, lelkedet, és ezt a bőröd is meghálálja.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X