Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészség-horoszkóp novemberre

Egészség-horoszkóp novemberre

0

Írta:

A hónap mottója: „Gyökeres változtatás, erőbedobás” E hónap uralkodó jegye a skorpió (bolygója: a Mars, illetve „felettese” a Plútó), valamint 23-ától a nyilas (bolygója: a Jupiter). A novemberi hónap e két ura egymás hatását erősíti: a marsikus, azaz erőteljes lendületet az építés, a növelés és fejlesztésre irányuló jupiteri hatások viszik tovább. A gyakorlatban ez annyit […]

A hónap mottója: „Gyökeres változtatás, erőbedobás”

E hónap uralkodó jegye a skorpió (bolygója: a Mars, illetve „felettese” a Plútó), valamint 23-ától a nyilas (bolygója: a Jupiter). A novemberi hónap e két ura egymás hatását erősíti: a marsikus, azaz erőteljes lendületet az építés, a növelés és fejlesztésre irányuló jupiteri hatások viszik tovább. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a skorpió jegyű napokon a fokozott erőkifejtés, a nyilas jegy alá tartozó november vége pedig a továbbfejlődést ösztönzi, igényli. Itt az ideje a valódi izommunkának, valamint az alacsony zsírtartalmú húsfogyasztásnak!

0006333_1.jpg ()

 

KOS:
Az e hónapra jellemző mindennapos vitáid kereszttüzében egyetlen hatásos védekezésed az aktív mozgás. Ez ad tartást, hogy megfelelőképpen immunis legyél mind az ellenfelekkel, mind a téli időszak betegségeivel szemben. A kitartó munka a hónap végére busásan megtérül. Teherbírásod alacsony zsír- és nagy fehérjetartalmú ételekkel támogasd: használj sok hagymát, egyél sok pirosbogyós gyümölcsöt, valamint igyál rendszeresen csalánteát!

BIKA:
Fegyelmezettebb vagy a megszokottnál, odafigyelsz magadra lustálkodás helyett. Ez jól jön az októberi „lazulás” után és Karácsony előtt. Sport terén a kondi termet javasoljuk, ott apró részletességgel tudsz az egyes testrészeiden, izmaidon munkálkodni. Az edzés végén szaunával oldd az izmok fáradtságát. Ez már csak azért is szükséges, mert szervezeted igen gyorsan raktároz el minden felesleget, ezzel elősegítheted a méreganyagok távozását. A hó végén érdemes visszafognod magad a táplálkozás terén, iktass be pár léböjtnapot sok céklalével!

0006333_2.jpg ()

IKREK:
Kiegyensúlyozott vagy, nyitott és figyelmes. Nőiséged virágzik. Ennek megfelelően válassz magadnak edzésmódot, a mi tippünk: a hastánc, ez ugyanis gyógyír eddigi menstruációs panaszaidra is! Az étkek terén is érdemes új dolgokat kipróbálnod: az indiai, török és arab konyha rostokban gazdag receptjeit, sok padlizsánt ajánlunk figyelmedbe! Szépítő pakolásokat, kozmetikai kezeléseket a hó végén érdemes beiktatnod!

0006333_3.jpg ()

RÁK:
Az állandó önostorozás és a régi sérelmek felelevenítése miatt immunrendszered gyengül. Amennyiben hajlamos vagy rá, vashiány, valamint vérszegénység tünetei jelentkezhetnek. Ezek ellen egy falusi receptet alkalmazz: 1-2 deci forró vízbe csavarj egy fél citromot, tegyél bele egy evőkanál mézet és pár csipet pirospaprikát. Reggeli előtt melegen fogyaszd! Mozgás szempontjából izzasztó erő alapján válassz: ilyenek többek között a biciklizés, kocogás, közepes intenzitású step aerobik.

OROSZLÁN:
Remek formában vagy, vonzó vagy és könnyed. Fagyos hangulat helyett fagyálló sportokat választasz: korcsolyázás, gyógyfürdők várnak. Most jól kezeled a stressz-helyzeteket, nem idegeskedsz, így nem kell óriási erőfeszítéseket tenned jó egészségügyi állapotod megtartásáért. A hónap első felében inkább a szépítkezésre, a második felében pedig a sportolásra fordítod az egészségedre szánt időd. Emésztésed rendben tartására fogyassz rendszeresen kaukázusi kefirt!

SZŰZ:
Rendezettek, kellemesen telnek novemberi napjaid. Egészséged szempontjából e havi mottóid a mozgalmasság és a játékosság legyenek! Hormonháztartásod is e harmóniában működik, bőröd, tekinteted sugárzóan tiszta. Kezedben minden megoldás, kétely nélkül tudod, mi a legjobb a szervezetednek, nem szorulsz semmilyen külső segítségre. Tedd és edd, amit intuíciód diktál! Mivel különösen fegyelmezett vagy, és ezért még erőlködnöd sem kell, bármilyen kúrát sikeresen végezhetsz.

MÉRLEG:
Hiába remek a külsőd, a bókokat meg sem hallod, észre sem veszed az elismerő tekinteteket. Nyugtalan vagy, lelked háborog, nem igazán érzed magad jól, ott és akkor, ahol éppen vagy. A zenén keresztül oldhatod ezeket a feszültségeket, hallgass meditációs hanganyagokat és járj el jógázni. Napközben a jobb hangulat kedvéért igyál mézes, vaníliás teát, esténként pedig a le- és megnyugvás érdekében citromfű teát!

0006333_4.jpg ()

SKORPIÓ:
Az októberi folyamatok tovább hatnak: jobb egészségi állapotodhoz most a lelki bugyraidon keresztül vezet az út: alapvető kérdések foglalkoztatnak, létezéseddel, helyeddel, önmagaddal kapcsolatban. Ezt a hatást erősíti a hónapkezdő Mindenszentek ideje is a skorpió jegyében! Kíváncsiságod kitartással párosul, nem elégszel meg egyszerű, triviális válaszokkal, a lényeg után kutatsz: legyen az pszichológus, vagy belső utazás, itt van a megfelelő idő. A hónap utolsó harmadában pedig a mozgás kap főszerepet, gyökeres változásokra törsz! Tápláló és gyógyító anyagok számodra a föld mélyének kincsei: így többek között az iszappakolás (csak külsőleg!), szarvasgomba, bio krumpli.

NYILAS:
Adj jobban az apró részleteikre is, ez most női sikered záloga, és persze Rád férne már egy kis változatosság is! A jó adottság nem minden, külsőd gondozásra szorul, jöhet egy alapos kozmetikai kezelés! Ha követed ezt a jó tanácsot, a hónap végére összeáll a lenyűgöző kép, aggodalomra semmi ok! Egyébként hajlamos vagy többet enni, főleg édességet, az utóbbi hetekben, vegyél gyorsan egy uszodabérletet, hogy erőteljes legyen az ösztönző erő! Fogyasztó italaid a száraz pezsgő (persze mértékkel), a citromos ásványvíz és a zöld tea.

0006333_5.jpg ()

 

BAK:
A hó első felében nem tudják kedvedet szegni még a nagyobb nehézségek sem, közérzeted kiegyensúlyozottan jó. A hónap végére azonban kifáradsz, leeresztesz, és jócskán veszít szervezeted ellenálló-képességéből. Ezért a nagyobb energiát igénylő feladatokat, sporttevékenységeket inkább a hónap első felére, a regenerálódást, visszavonulást pedig a végére időzítsd! A Téged erősítő novemberre kiemelt élelmiszerek: máj, vörösbor, menta-levél és tea.

VÍZÖNTŐ:
Ez a magaddal szembeni elégedetlenség hava, mely problémából az egyetlen kiút, ha elvégzed, megléped a titokban vágyott változtatásokat. Sikerednek záloga, hogy bár tisztában vagy azzal, nem kapsz semmit „ingyen”, de amiért teszel, megtérül. Egyébként sem árt jobban odafigyelned: gyorsan ugranak Rád a felesleges kilók, különösen a nyilas uralta napokon. Ha zavarnak a zsírpárnák: egyél kevesebbet, gyalogolj többet, sportolj rendszeresebben. A napi teába pedig a jobb közérzet és a hatékonyabb zsírégetés érdekében csepegtess grépfrút-magkivonatot.

HALAK:
Furcsa módon azzal javul egészségi állapotod, különösen torok- és mandula-, valamint esetleges függőségi problémáid, hogy bevállalod a konfliktusokat, többet vitatkozol, csendes áldozatvállalás helyett határozottan kiadod „magad”, igényeid, vágyaid. A korábbi „elhallgatások” testi tünetei azonban további törődést és munkát igényelnek: vágyaidhoz, feladataidhoz álmaidon keresztül jutsz közelebb. A mesék, a színház, a színekkel (különösen a kék árnyalataival) való foglalkozás, az úszás nagyon jót tesznek testednek, lelkednek!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X