Főoldal > EGÉSZSÉG > Karcsúsító számok

Karcsúsító számok

diétafogyókúrakalóriakarcsúságwellness
0

Írta:

30 gramm rost naponta, és karban tarthatod az emésztésedet.Ha mindennap két répát és négy almát ennél, máris fedeznéd a napi rostszükségletedet. A gyümölcsök és zöldségek mellett a teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk fogyasztásával is pótolhatod a rostokat. Ahhoz, hogy ezek az anyagok jó munkát végezhessenek a gyomrodban, sok folyadékot (vizet, gyógyteát) kell innod. 88 centiméternél […]

30 gramm rost naponta, és karban tarthatod az emésztésedet.
Ha mindennap két répát és négy almát ennél, máris fedeznéd a napi rostszükségletedet. A gyümölcsök és zöldségek mellett a teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk fogyasztásával is pótolhatod a rostokat. Ahhoz, hogy ezek az anyagok jó munkát végezhessenek a gyomrodban, sok folyadékot (vizet, gyógyteát) kell innod.

88 centiméternél több a derékbőséged?
Ha igen, akkor vigyáznod kell az egészségedre! Az alma típusú elhízással küzdőknél (akik kifejezetten a has tájékára híznak) túl sok zsír gyülemlik fel a hasüregben. (Férfiaknál a 102 cm-nél nagyobb derékbőség lehet veszélyes). Alma típusú elhízás esetében nő a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívinfarktus kialakulásának kockázata. Hogy megelőzd a bajt, sportolj rendszeresen, és fogyassz minden nap friss salátát!

7 óra alvás naponta – egy fogyirecept, ami működik!
A chicagói Columbia Egyetem kutatásai szerint a túl kevés alvás fokozza az elhízás veszélyét. Ennek oka, hogy ébrenlétkor a szervezetünk kevesebb leptint termel, holott ez a hormon segíti testünket abban, hogy éjszaka felhasználja a zsírtartalékokat a regenerálódási folyamatokhoz.

23 centinél nagyobb átmérőjű tányér = túlevésveszély!
A szemed sokkal több ételt kíván, mint amennyire szüksége van a testednek. Márpedig ha túl nagy a tányér, ez arra ösztönöz, hogy telepakold mindenféle finomsággal, és ha már kiszedted az ételeket, biztosan meg is eszed őket. Ezért nyerőbb választás a kisebb méretű tányér.

250 gramm izomtömeget veszítesz el évente, ha keveset mozogsz.

0002296_1.jpg ()

Aki ritkán sportol, és a szabadidejét is a kanapé vonzáskörzetében tölti, hamar megtapasztalhatja izmai leépülését. Ha azonban az izmokat megdolgoztatjuk, azzal zsírt égetünk. Nem árt tudni, hogy a mozgásszegény életmód okozta évi 250 gramm izomveszteség azt is jelenti, hogy a szervezetünk 50 kalóriával kevesebbet éget el napi szinten, ez pedig egyenes út a hízáshoz.

500 grammot fogyhatsz hetente a visszahízás veszélye nélkül.
Nem a fogyás gyorsasága számít, hanem a siker, nem igaz? Ha diétázol, ügyelj arra, hogy minél változatosabban étkezz, hiszen koplaláskor sokkal nagyobb a kísértésbe esés veszélye. Másfelől, ha rendszert viszel az étkezéseidbe, a szervezeted nem működteti az anyagcserédet takaréklángon, és a diéta végeztével sem kúsznak vissza rád szélsebesen a kilók.

2 óra naponta a tévé előtt elegendő!
Egy kutatás szerint a televízió előtt üldögélve 25 százalékkal nő a nassolás kockázata. Ha a tévézés rabja vagy (azaz naponta több mint három órát ülsz a képernyő előtt), akkor evés helyett végezz alakformáló gyakorlatokat napi 20-30 percben, miközben a műsorokat nézed.

Még több karcsúsító számra vagy kíváncsi? Lapozd fel a Wellness áprilisi számát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X