Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 tuti tipp narancsbőr ellen

8 tuti tipp narancsbőr ellen

0

Írta:

1. ok: ÖröklődésSajnos a narancsbőrre való hajlam örökölhető, főként a hízékonyakat veszélyezteti.Teendő: Törekedj az optimális testsúly elérésére és megtartására, mert ha a zsírraktározás és -felépítés egyensúlyban vannak, a cellulitnek nincs esélye. Megelőzésként fogyassz sok árpát, zabot, zsurlót, csalánt és homoktövist, a bennük található szilicium-dioxid ugyanis jelentősen javítja a bőr rugalmasságát. 2. ok: Ösztrogén hormonHa fokozódik […]

1. ok: Öröklődés
Sajnos a narancsbőrre való hajlam örökölhető, főként a hízékonyakat veszélyezteti.
Teendő: Törekedj az optimális testsúly elérésére és megtartására, mert ha a zsírraktározás és -felépítés egyensúlyban vannak, a cellulitnek nincs esélye. Megelőzésként fogyassz sok árpát, zabot, zsurlót, csalánt és homoktövist, a bennük található szilicium-dioxid ugyanis jelentősen javítja a bőr rugalmasságát.

2. ok: Ösztrogén hormon
Ha fokozódik az ösztrogén nevű női nemi hormon termelődése – például terhesség, fogamzásgátlók és hormonkezelt élelmiszerek hatására –, a szervezet többet raktároz a bőrt elcsúfító zsírból, és nehezebben is szabadul meg tőle.

Teendő: Amennyire lehetséges, kerüld az adalékokkal, tartósítószerekkel, állományjavítókkal, ízfokozókkal, színezékekkel, nitrátos, nitrites pácoló-sókkal, felületkezelő szerekkel készült ételeket. Részesítsd előnyben a biotermékeket, és próbáld ki a ginszengteát, mert a benne található növényi hormon fokozza a szövetek feszességét. A tengeri fürdő felér egy szépségkúrával: a tengeri só nagy mennyiségben tartalmaz nyomelemeket és ásványi anyagokat, melyek serkentik az anyagcserét és elősegítik a szövetekben felhalmozódott fölösleges víz távozását. Ehhez nem kell feltétlenül a tengerhez utazni, fürdővízben feloldható tengeri só bármelyik bioboltban kapható.

3. ok: Nyirokkeringési zavar

0002339_1.jpg ()

A cellulit hátterében gyakran a nyirokrendszer elégtelen működése áll. A bőr feszességének csökkenése miatt a nyirokfolyadék nem áramlik megfelelően a nyirokerekben, emiatt nem tudnak kiürülni az anyagcsere-salakanyagok, és lerakódnak a zsírsejtekben.

Teendő: A szauna remek megoldás a salakanyagok intenzívebb kiválasztásának fokozására. A vérkeringést serkentheted természetes anyagú dörzskefe, illóolajok vagy speciális krémek használatával. Mindig a lábujjaktól felfelé kezdd, hosszanti simító és körkörös mozdulatok váltakozásával. Utána vegyél hideg-melegvizes váltott zuhanyt.

4. ok: Testsúlygyarapodás
A gyakori testsúlyingadozással  küzdőknél nagyobb eséllyel és nagyobb mértékben jelenik meg a narancsbőr, hízás során a zsírsejtek eredeti méretük többszörösére nőhetnek.

Teendő: Fogyassz minél több friss gyümölcsöt és zöldséget, teljes kiőrlésű gabonafélét, hüvelyest, hidegen sajtolt olajat. Havonta egyszer tarts gyümölcs- és zöldségnapot a szezonnak megfelelő hozzávalókból. Kis adagokban, gyakran egyél, alaposan megrágva az ételt.

5. ok: Mozgáshiány
Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód hatására nem megfelelő az altest nyirok- és vérkeringése. Ez fokozza a méreganyagok lerakódását, a zsírsejtek növekedését és a narancsbőr kialakulásának esélyét.

Teendő
: Hetente legalább háromszor fél óra intenzív mozgás ajánlott. Lift helyett minden esetben használd a lépcsőt. Az íróasztalnál ülve két-három óránként végezz izomösszehúzásokból és ellazításokból álló egyszerű gyakorlatokat. Fokozatosan szoktasd magad a futáshoz, ez a legjobb narancsbőr-űző mozgásforma. Kezdd úgy, hogy váltakozva fél percet futsz, majd egy percet tempósan sétálsz húsz percen keresztül, ezután fokozatosan növeld a futás idejét. Ha kezdőként vágtál bele, nyolc hét múlva könnyedén végig tudod futni a húsz percet.

További tippek és narancsbőr elleni táplálkozási tanácsok a Wellness áprilisi számában olvashatók!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X