Főoldal > EGÉSZSÉG > Súlykontroll Program

Súlykontroll Program

Béres Alexandrafogyókúrasúlykontroll
0

Írta:

A Béres Alexandra nevével fémjelzett, újonnan induló Súlykontroll Program olyan átfogó életmódprogram, amelyben helyet kap a fogyókúra és az egészséges életmód kialakítása is. Nem kínál csodamódszert az áhított testsúly eléréséhez, és nem célja, hogy olyan élelmiszereket, ételeket ajánljon, amelyek nagyon távol állnak a megszokottól. De célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a jelenleg […]

A Béres Alexandra nevével fémjelzett, újonnan induló Súlykontroll Program olyan átfogó életmódprogram, amelyben helyet kap a fogyókúra és az egészséges életmód kialakítása is. Nem kínál csodamódszert az áhított testsúly eléréséhez, és nem célja, hogy olyan élelmiszereket, ételeket ajánljon, amelyek nagyon távol állnak a megszokottól. De célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a jelenleg Magyarországon még nem túl elterjedt és elfogadott, de bizonyítottan jó hatású alternatívákat. A program étkezéssel és mozgással kapcsolatos tanácsokkal nyújt segítséget a fogyáshoz és egy olyan életmód kialakításához, amely hosszú távon elősegíti az elért testsúly megtartását.

Kiknek szól a most megjelenő könyv, kihez szól a program?

0002105_1.jpg ()

  • akik komolyan döntöttek a változás mellett
  • akik tudják, hogy minden változásnak ára van (ez a program is ígér „vért és könnyeket”, hiszen minden akaraterőnkre szükségünk lesz, de cserébe hosszútávú fogyást és egészséges életmódot kínál)
  • akik saját igényeik, testsúlytöbbletük, BMI indexük alapján individualizált módon, egyénre szabva szeretnének megszabadulni a fölöslegtől
  • azoknak, akik egészségesen akarnak élni egy új, minőségi változást jelentő életreform segítségével

A Súlykontroll Program szakaszai
A Súlykontroll Program táplálkozási része 2 fogyókúrás és 1 súlytartó szakaszból épül fel.

Az első szakasz szigorúbb, de rövid ideig tartó szakasz, ami alatt viszonylag gyors súlycsökkenésre számíthatunk. Ez idő alatt megpróbáljuk átállítani szervezetünk anyagcseréjét, ami a fogyókúránkat kedvezően befolyásolja. Ebben a szakaszban indul el a fogyás, de a felesleg nagy részétől még nem ekkor szabadulunk meg. Jelenlegi testtömegünktől függően 7-10 napot kell eltöltenünk ebben a szakaszban.

A második szakasz a lassú, de tartós fogyás szakasza. Hetente kb. 0, 5 -1 kg súlyvesztésre számíthatunk, amely természetesen sok más tényezőtől is függ, így a fogyás mértéke egyénenként más és más lehet. Ez az a szakasz, amikor súlyfeleslegünk legnagyobb részét leadjuk. Kezdő testtömegünktől függően néhány héttől több hónapig tarthat.

A harmadik szakasz a Súlykontroll Program legfontosabb szakasza: az elért súlyt segít megtartani. Ebben a szakaszban az addig elsajátított fogyókúrás alapokat bővítjük ki életmód programmá. Megtanuljuk, hogyan lehet fokozatosan visszaállni a fogyókúrás étrendről az egészséges, súlytartó menüre, és hogy hogyan lehet „visszacsempészni” étrendünkbe a fogyókúra alatt nem, vagy csak ritkán fogyasztott kedvenceinket.

A bűvös hármas
A program több szálon is a hármas szám köré épül, alapvető iránymutatást biztosít a táplálkozáshoz és a fizikai aktivitáshoz, megvilágítva mindezek pszichológiai hátterét is. Ellentétben a legtöbb divatossá vált koncepcióval, a program személyre szabottan nyújt segítséget.

3 pilléren nyugszik:

  • Súlykontroll Index
  • kompenzáció
  • javasolt konkrét mennyiségek (adagok)

3 szakaszból épül fel:

  • előkészítő szakasz
  • lassú, tartós fogyás szakasza
  • egészséges súlymegtartás szakasza

3 kategóriába sorolja az élelmiszereket súlykontroll indexük szerint (1-100-ig):

  • alacsony súlykontroll indexű élelmiszerek (30 és az alatti súlykontroll indexű élelmiszer)
  • közepes súlykontroll indexű élelmiszerek (31-60 közötti súlykontroll indexű élelmiszer)
  • magas súlykontroll indexű élelmiszerek (60 feletti súlykontroll indexű élelmiszer)

Az élelmiszerek 1-100-ig való besorolása attól függ, hogy a fogyókúrában, illetve a későbbi súlytartó fázisban mely élelmiszerekből ehetünk bátran, és melyek azok, amelyektől tartózkodnunk célszerű, vagy csak ritkán, kis adagokat fogyaszthatunk belőlük annak érdekében, hogy normál testtömegünket meg tudjuk tartani. A súlykontroll index kialakításának alapja az élelmiszerek glikémiás indexe, energia-, szénhidrát- és zsiradéktartalma volt. A program a súlykontroll indexen kívül további segítséget is nyújt ahhoz, hogy a javasolt mennyiségekkel könnyebben betartható legyen, s hogy a kompenzációval, az esetleges torkoskodás miatt felborult egyensúlyt helyreállíthassuk.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X