Főoldal > MAGAZIN > Fitt kedvencek, amiket idén ki kell próbálnod!

Fitt kedvencek, amiket idén ki kell próbálnod!

diétaegészségfehérjejógamozgásoxigénproteinsmoothiezöldség
0

Írta:

Ha szeretsz minden újdonságot letesztelni, akkor lesz miből válogatnod idén is. Na, melyik tetszik már első olvasásra is?

Protein power

A legmenőbb fehérjék a zöldborsóból, a napraforgómagból és a kenderből nyert étrend-kiegészítők lesznek. Sokkal nagyobb a kereslet a növényi proteinforrásokra, de a szójának már leáldozott – ideje kipróbálni másféléket is! És nehogy leragadj a shake-eknél, kísérletezz az ízekkel és az elkészítés módjával. Például próbáltad már a proteines csokis jégkrémet?

Amire szükséged lesz: 1 banán, fél csésze kókuszvíz, 1 csésze mandulatej, 2 adagolókanál csokis növényi fehérjepor

A hozzávalókat turmixold simára, majd adagold a masszát jégkrémkészítő formákba – vagy ha az nincs otthon, papírpoharakba és állíts beléjük egy-egy jégkrémpálcikát. 3-4 órára tedd mélyhűtőbe, és már fogyaszthatod is a jeges nyalánkságot.

Hegymászómaszk

Nem egyszer szerepelt már fotókon Hosszú Katinka ezzel a kiegészítővel, és nem véletlenül. Ez az eszköz oxigénhiányos állapotot idéz elő, amivel persze sokkal nehezebb lesz eleinte az edzés, de mivel a tüdőd kapacitása folyamatosan nő, az edzettséged is fejlődik. Ezzel a kütyüvel sokkal intenzívebb lehet a mozgás is, rövidebb (kb. egyharmad) idő alatt ugyanazt a célt éred el vele, mint egy hosszabb tréninggel, kisebb intenzitáson.

Jógahenger

Még nincs? Az hogy lehet? Már tavaly elindult hódítóútjára, de sokan azt hiszik, ha van matracuk, akkor ez a szivacshenger felesleges. Pedig sokkal több funkciója van, mint gondolnád: masszíroz, relaxál, fitneszeszköz, de sérülések utáni rehabilitációhoz is szuper kiegészítő. Rengeteg videót találsz a neten arról, hányféleképpen is használható.

Ciklushoz igazítva

Egy új trend, ami neked is tetszik majd: a „menstrual realness” program azt jelenti, hogy a piros betűs napokhoz igazítod az edzést. Attól függően, hogy milyen a hangulatod, mennyit vérzel, fáj-e a hasad, kialakíthatsz egy olyan edzésprogramot a trénereddel, ami ezeken a napokon is beleilleszthető az életedbe. Remélhetőleg egyre több edző is elsajátítja majd egy workshopon ezt az új nézőpontot, hogy ilyenkor mit és mennyit lehet mozogni úgy, hogy még élvezd is.

44956052 - edible seaweed or nori in japanese language over wooden background

Minden, ami zöld!

Nem elég, hogy az év Pantone-színei között két zöld árnyalat is van (fodroskel, lombzöld), de a fitt kaják terén is még mindig ez hódít! A smoothie-k, egészséges köretek mellett próbáld ki az alga snacket. Ez a tengeri növény tele van antioxidánsokkal, általában szója- és halszósszal, cukorral, sóval ízesítik, de már kapható itthon BBQ ízű is.

Kollagénlöket

Tudtad, hogy 25 éves kor felett csökken a szervezeted kollagéntermelése? Ez az anyag nagyon fontos a bőr, a haj, a körmök, a csontok és az emésztés egészségesen tartásához, de végre nem csak ráncfeltöltő injekció formájában létezik, fincsi italként is kortyolgathatod.

Nyugi kocka

Nyomkodd, tekerd, kapcsolgasd bátran! Senkit nem zavar, ha ezzel az apró kis kockával gyűröd le a feszkót mondjuk értekezlet vagy hosszú utazás közben, nem hangos, és pici helyen elfér. Ez a matatókütyü egyszerre relaxál és felszabadítja a kreatív energiákat, így amikor használod, remek ötleteid is születhetnek.

További fitt újdonságokért keresd a Wellness magazin 2017/1. lapszámát! 


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X