Főoldal > MAGAZIN > Xmas edzésterv – így hozd magad karácsonyi formába!

Xmas edzésterv – így hozd magad karácsonyi formába!

edzésedzéstervkarácsony
0

Írta:

Nem kell teljesen lemondanod a mákos bejgliről és a kedvenc szaloncukrodról, ha belecsempészel egy kis pluszmozgást a karácsonyi készülődésbe. Egy, két, há’ – indulhat a titkos tréning?

Fenyőfa maraton

Mit szólnál, ha idén te szereznéd be a fát? Menj el érte gyalog, és hacsak nem 3 méteres, cipeld haza egyedül! Sőt idén megkímélheted a barátodat attól, hogy ő faragja bele a talpba a fenyőt, mert ezt is átvállalod a feszestest-projekt érdekében.

Cipekedés több körben

Az ajándék- és nagybevásárlást követően igyekezz minél több körben behordani a szatyrokat a lakásba. Ezt az új szokásodat tartsd meg akkor is, amikor jól laktál az ünnepi ebéden: a sok ajándékot, sütis tálcát és kajás dobozokat is több körben cipeld vissza a konyhába.

Díszíts fitten!

A fa már áll, úgyhogy nézzük, a díszítésből hogyan csinálhatsz sportot! Minden egyes dekorációért mássz le a létráról, és egyesével vidd fel őket. Haladók a létramászás után egy-két extra guggolást vagy kitörést is beiktathatnak!

, Image: 131333030, License: Rights-managed, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: no, Credit line: Profimedia, ImageSource RM

A lépcső az új lifting

Felejtsd el a liftet az ünnepekre, ha szeretnéd, hogy a kedvenc farmered január elsején is felmenjen rád! Bárhova is mész (ebbe beletartoznak a plázák és az irodaház is), minden alkalommal a lépcsőt használd lefelé és fölfelé is.

Süti tréning

Ha házi süteményekkel, kaláccsal vagy magos kenyérrel lepnéd meg a szeretteidet, akkor ne vedd elő a robotgépet. Gyúrj, dagassz a saját kezeddel: nem is hinnéd, de fél óra tésztagyúrással akár 300 kalóriát is elégethetsz!

Szaloncukor célegyenes

A szaloncukrot is lehet okosan majszolni: minden egyes darabért állj fel, és ha megetted, szépen dobd ki a csomagolást. Ez minden nassolni valóra igaz, ahelyett, hogy belemarkolnál a mogyoróba vagy aprósüteménybe, menj érte egyenként!

Formás vádli szilveszterre

Állás közben csinálj lábujjhegyre emelkedéseket – főzés, fogmosás, vasalás közben, sőt a karácsonyfa mellett állva is simán belefér 4×20 vádligyakorlat, nem igaz?

A teljes cikket keresd a Wellness magazin 2015/6. lapszámában!

 


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X