Főoldal > Utazás > 9 remek tipp, miért érdemes elutaznod Hévízre (x)

9 remek tipp, miért érdemes elutaznod Hévízre (x)

élményfürdőgyógytóHévízkikapcsolódástermálvíz
0

Írta: and

Az egészség városa Hévíz története a török időkre nyúlik vissza, amit a pusztítás után német telepesek építettek újra. Az Árpád-kori műemlék templom és a temető az egregyi szőlőhegyen áll, a domb tetején pedig az egykori császárkori épület maradványait tekintheted meg. Látogass el a fürdőváros fő nevezetességéhez, a Dr. Schulhof Vilmos sétány melletti kórház műemlék épületegyütteséhez […]

Az egészség városa

Hévíz története a török időkre nyúlik vissza, amit a pusztítás után német telepesek építettek újra. Az Árpád-kori műemlék templom és a temető az egregyi szőlőhegyen áll, a domb tetején pedig az egykori császárkori épület maradványait tekintheted meg. Látogass el a fürdőváros fő nevezetességéhez, a Dr. Schulhof Vilmos sétány melletti kórház műemlék épületegyütteséhez és a Téli fürdőhöz.  Barangolj a Sétáló utcán, csodáld meg a fák között megbújó villákat, a Fontana Filmszínházat és az építészeti látványosságot képviselő Városházát, ahol meghallgathatod a 18 harangból álló harangjátékot, ám a város gyönyörű templomaira is érdemes időt szentelned. A cukrászdák és kávézók mellett érdemes betérned a város hangulatos csárdáiba és tradicionális kocsmáiba is, ahol megkóstolhatod a helyi bortermelők zamatos nedűit.

Wellness Cafe tipp:
Nevezz be a különleges élményt nyújtó hőlégballonozásra és készíts fotókat a magasban. 

A természet unikuma 

A Hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, ami a környékkel együtt természetvédelmi terület. A hévízi forrástó kiterjedése közel 4,5 hektár, vízmélysége a tó területének kétharmadán 150-200 cm, legmélyebb pontján 38 m, ahonnan másodpercenként napi 35-40 millió liter víz tör fel egy kürtőből. A víz kénes, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, a radontartalom miatt enyhén radioaktív, ám gyógyító hatása nem csupán a víz összetételének köszönhető, hanem a szerves és szervetlen anyagokból álló iszapnak, amit vízzel keverve gyógyító-szépítő pakolásnak készítenek.

Wellness Cafe tipp:
Sétálj végig a Berki tanösvényen, és ismerkedj meg a növény- és állatvilág értékes kincseivel. 

heviz2.jpg ()

A lenyűgöző tündérrózsa

A tó felszínét borító afrikai és indiai lótuszokat, más néven tündérrózsákat 1898-ban Lovassy Sándor honosította meg, ami azóta is a város szimbóluma. A tündérrózsák színes sokasága szemet gyönyörködtető, ám a látvány mellett két fontos tulajdonsággal is bírnak: leveleik fékezik a tó párolgását, míg a fenéken szertekúszó indák védik a rádiumos gyógyiszapot. Az utóbbi években a vörös tündérrózsák fehér-rózsaszín mutánsa is megjelent a tavon, ami egész Európában ritkaságnak számít, ám a tündérrózsa védett növény, így tilos a virágát bolygatnod vagy leszakítanod!

Testi-lelki élmények

Ha szeretnéd önfeledten élvezni a szabadságot, a festői környezetben lévő Naturmed Hotel Carbona tálcán kínálja a fantasztikus lehetőségeket. A szálloda a csodás hévízi víz és iszap adottságait kihasználva megteremtette a természetgyógyászat és a modern orvoslás teljes összhangját, így egyedülálló lehetőséget kínál a gyógyulásra, illetve a betegségek megelőzésére. Az exkluzív szabadtéri élményfürdőben kipróbálhatod a pezsgőágyat, a vízgombát, a habcsobogót, a medence partján koktélozhatsz, míg a wellness-medencében kellemesen feltöltődhetsz. Remek felüdülési lehetőséget kínál a szaunapark, a kozmetikai arc- és testkezelések, míg a meditáció és az aromamasszázsok gondűző relaxációt biztosítanak.
Részletek: www.carbona.hu

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Feltöltődés az egész családnak

A termáltótól pár perces sétára található Danubius Health Spa Resort Aqua gyógy- és wellness hotelben páratlan kényeztetésben részesülhetsz, all inclusive ellátást biztosít. Ha az egészséges életmódra szavazol, itt megtalálhatod a számításodat, ugyanis ínycsiklandó gasztronómiai kínálat vár, a hagyományos ízek mellett az egészséges életmód jegyében zsír- és kalóriaszegény ételkülönlegességekkel. Itt az egész család, még a kisgyermekek is fantasztikusan érzik majd magukat, a hotel gyermekbarát szolgáltatásaival gondoskodik arról, hogy míg te a pároddal lazítasz, addig a csemeték se unatkozzanak Hévízen. A víz és sport szerelmeseként fürdőzhetsz az élménymedencékben, mozoghatsz a fitness teremben, vagy benevezhetsz jógára, nordic walking-ra. A világhírű termál tó ásványokban gazdag vizével és gyógyító iszapjával kombinált kényeztetések is megérnek egy próbát.
Bővebb infó: www.danubiushotels.hu/aqua

danubius4.jpg ()
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Gyors megújulás

Kívül-belül megújulhatsz a tó közvetlen szomszédságában lévő Hunguest Hotel Panorámában, amelyet – Hévízen egyedülálló módon – fűtött folyosó kapcsol össze a Szent András Kórház gyógy- és élményfürdőjével. A hotel szinte minden csomagjához tartozik belépőjegy a hévízi tóra vagy a városi, Szent András gyógy- és élményfürdőbe, ahol akár TB támogatott gyógykúrákat is igénybe lehet venni. A szállodában számos lehetőséged nyílik az aktív kikapcsolódásra: arc- és testkezelések, kínai természetgyógyászat, infraszauna, wellness rituálék és alakformáló programok várnak, míg a lobby bárban élőzene kíséretében mulatozhatsz. Ha wellness élményekre vágynál, kipróbálhatod a csokis masszázst, vagy fiatalodhatsz a szőlőmagolajos, bőrrevitalizáló masszázzsal.
Részletek: www.hotelpanorama.hunguesthotels.com

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Különleges ellazulás 

Kényeztesd magadat tökéletes körülmények között a Lotus Therme Hotel&Spa-ban, merülj el a pazar medencékben, élvezd a kezelések nyújtotta bizsergető érzést és fedezd fel a szaunázás különleges élményét a szertartásos felöntésekkel. Az egyedülálló Holt-tengeri sóbarlang ellazítja az egész testedet, míg a shiatsu vagy a Lomi Lomi masszázsok során lelkileg is feltöltődhetsz. A szálloda változatos sportolási lehetőségeket kínál, legyen szó teniszről, golfról, íjászatról, röplabdáról, ám hódolhatsz a lovaglás szenvedélyének is. A kulináris élvezetekről a bőséges büféasztal gondoskodik, a Shali Mar Bár frissítő, kellemes koktéljaival romantikus estéket ígér.
A szállodáról további infók: http://www.lotustherme.net

lotus5.jpg ()   A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Fantasztikus élmények minden korosztálynak

Az első magyar medical wellness szállodák egyikeként a Hotel Európa fit****superior megálmodta, és 10 éve meg is valósítja a tökéletes testi, lelki és családi kikapcsolódás élményét. A különlegesség érzését egyénre szabott wellness- és gyógyszolgáltatásokkal, exkluzív kezelésekkel élheted át a Vitalium Medical Wellness Centrumban és Vitalium Beauty Szépségintézetben, vitalitást sugárzó környezetben. A Vitálium felöleli a fürdőzés élményét is, amelyet kültéri és beltéri medencékkel, szaunákkal tesznek teljessé. A kalózok mesés világát álmodták meg a szállodában nyaraló gyerekeknek, vízi programokkal, kincskereséssel és tízpróbával. A Citrus Étterem pazar étel- és italkínálattal, különleges kulináris élményekkel tesz téged gazdagabbá! A 234 szoba egyike téged és családod is szeretne vendégül látni a jövőben!
Még több info: http://europafit.hu

europa5.jpg ()  A galéria megtekintéséhez kattints a képre! 

Luxus felsőfokon

A nyári hónapok a feltöltődésről is szólnak, amelyhez tökéletes helyszín a modern szépségkomplexum, a ZENA beauty + med center. A lenyűgöző dizájn és az üvegfalak az exkluzív szalonokon és spa részlegen túl fogászati rendelőket és plasztikai sebészeti klinikát rejtenek: a nyaralás során nem csak lelkileg, de a választott, világszínvonalú környezetben és technikákkal végzett fogászati és plasztikai kezeléseknek köszönhetően testileg is megújulhatsz.
Jutalmazd meg magadat gyógynövényes frissítő lábmasszázzsal vagy luxus aranykezeléssel, amely tengeri ásványi anyagokkal és egyedi hévízi specialitásokkal egészül ki. Fedezd fel az organikus környezetben lévő spa részleget, merülj el az élmény-és masszázsmedence pezsegtető vízében, és érezni fogod, ahogy az élet forrása áramlik benned.
Bővebb infó: www.zenabeauty.hu

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X