Főoldal > Utazás > Nyaralj a legszebb tengerpartokon!

Nyaralj a legszebb tengerpartokon!

élménynyaralástengerpart
0

Írta: and

Ha idén még nem jutottál el nyaralni, de igazi kikapcsolódásra vágysz, még van időd egy csodálatos utat megtervezni. Keress úti célt a legszebb tengerpartok között, hogy a pihenés valódi élmény lehessen! Tropea (Olaszország) Az apró tengerparti város Calabria nyugati partvidékén fekszik, a Tirrén-tenger partján. Az olaszok szerint itt található az ország legszebb partja. A türkiz […]

Ha idén még nem jutottál el nyaralni, de igazi kikapcsolódásra vágysz, még van időd egy csodálatos utat megtervezni. Keress úti célt a legszebb tengerpartok között, hogy a pihenés valódi élmény lehessen!

Tropea (Olaszország)

Az apró tengerparti város Calabria nyugati partvidékén fekszik, a Tirrén-tenger partján. Az olaszok szerint itt található az ország legszebb partja. A türkiz színű tenger és a fehér homokos part a sziklák alatt húzódva valóban csodálatos látványt nyújt az ide látogatónak. Az óváros a parton emelkedő magas mészkősziklán fekszik, de más látványosságok is vannak itt. Például érdemes megnézni a 12. században épült katedrálist, vagy a 18.-19. századi nemesi palotákat.

tengerpartcikk1.jpg ()Ölü Denizi (Törökország)

Ez Törökország legszebb természetes tengerpartja, Anatalyatól nyugatra, ami még nem olyan elterjedt úti cél, így a pihenéshez tökéletes. Az öböl türkizkék lagúnái, homokos strandjai, sziklás partszakaszai és fenyőligetei különleges helyet biztosítanak azok számára, akik igazi nyugalomra és pihenésre vágynak. A környék tele van vidékies kis falvakkal, és izgalmas kirándulóhelyekkel, mint például Kayaköy, az 1923-óta elhagyatott szellemváros, ami most múzeumvárosként működik.

Zakynthos (Görögország)

Ez a Jón-tenger legdélebbi szigete, melynek már a látképe is csodálatos. A sziget tele van olívaligetekkel és szőlőültetvényekkel, melyek mellett festői lagúnái és gyönyörű strandjai a legszebb görög szigetté teszik. Akik a nyugodtabb tengerpartokat kedvelik, azoknak inkább a sziget déli része ajánlott, ahol igazi finom homokú partszakaszok találhatóak. Akik viszont izgalomra vágynak, inkább északra menjenek. Itt található a híres Kék barlang, ami fantasztikus látvány, vagy a Hajóroncs öböl, melynek közepén egy régi hajóroncs található.

tengerpartcikk2.jpg ()Chia (Szardínia)

Itt található a Földközi-tenger legtisztább vize. Ez a csodálatos apró tengerpart még ma is őrzi érintetlen formáját. Aranyszínű homokos partját smaragdzöld, kristálytiszta víz mossa. Kissé nyugatra található a 17. században épült Chia-torony, melyről gyönyörű kilátás nyílik a tengerpartra és Cardunilu szigetére. Chia partja mellett a Porto Campana, és a Su Giudeu partok találhatók, melyek szintén csodás helyek. Innen a sekély vízben akár gyalog is elsétálhatunk a Su Giudeu sziklához, hogy egy kicsit leüljünk és csodáljuk az elénk táruló látványt.

Szedir-sziget (Törökország)

A sziget látványosságai, a római kori emlékek mellett strandjáról is nagyon híres. A csodaszép strandot Kleopátra strandjának is nevezik, mert a legenda szerint Marcus Antonius külön neki hozatta ide Egyiptomból ezt a különleges korongszemű homokot. Nem csoda, hogy rendkívüli módon védik a partot, még egy kagylót sem szabad elhozni onnan. A sziget csak hajóval közelíthető meg, de mindenképpen megéri ellátogatni ide.

Hotel Bonvino Wine & Spa – Éld át Badacsonyt!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X