Főoldal > Utazás > Minden, ami wellness – Irány Ausztria!

Minden, ami wellness – Irány Ausztria!

Ausztriarégióturizmusutazáswellness
0

Írta: and

A legtöbb és legjobb spa-k Ausztriában a wellness szolgáltatások igen széles választékát kínálják. Külső-belső medencék, jacuzzi, szauna, masszázsok arzenálja, valamint a legújabb wellness- és szépségkezelések várnak rád! Haladjunk akkor keletről nyugatra. Burgenland Bár az ország egyik legkisebb tartománya, mégis találni itt is pár termál-gyöngyszemet. A leghíresebb a Bad Tatzmannsdorf-ban található Burgenlandtherme a maga 1200 m2 […]

A legtöbb és legjobb spa-k Ausztriában a wellness szolgáltatások igen széles választékát kínálják. Külső-belső medencék, jacuzzi, szauna, masszázsok arzenálja, valamint a legújabb wellness- és szépségkezelések várnak rád! Haladjunk akkor keletről nyugatra.

Burgenland

Bár az ország egyik legkisebb tartománya, mégis találni itt is pár termál-gyöngyszemet. A leghíresebb a Bad Tatzmannsdorf-ban található Burgenlandtherme a maga 1200 m2 területnyi fürdőjével. Honlapjukon előre kiválaszthatod a szállást panziótól az öt csillagig, valamint a szemezgethetsz a fürdő szolgáltatásiok közül – van külön csomag barátnőknek is! A szaunavilágot mindenképp érdemes kipróbálni – 10 különböző felöntés közül lehet választani a vitaminostól a meditációsig. Figyelem! Ahogy Ausztriában mindenhol, itt is meztelenül szokás szaunázni, de van lehetőség úgynevezett hölgyek szaunájára meghatározott időpontokban.

auszt2.jpg ()Alsó-Ausztria

Egyértelműen utal az ókori fürdőközpontra Baden és a környékbeli helyiségek neve, ahol a tradicionális római fürdő elemei a mai napig jelen vannak. Hovatovább, ennek a régiónak a vize a leggazdagabb ásványi anyagokban.  Az egyik legszebb és legújabb „well-being” hotel Laa-ban található egy csodás borvidék kellős közepén. Ha nem szeretnél több napot eltölteni, lehetőség van day spa igénybevételére, azaz pár órás teljes felüdülésre a szálloda szolgáltatásait igénybe véve. Mozogj egy kicsit az Active spa-ban, majd lazulj egy a Vitality spa-ban! Medencék, szaunák, gőzkabinok, masszázsok, pakolások, tekercselések, fürdők, relax helységek, csodás környezet – minden adott a tökéletes felüdüléshez!

Stájerország

Ausztria eme részében van a legnagyobb választék, ami a spa-kat illeti, nem véletlenül hívják Stájer Spa Régiónak. Az ország legnagyobb és leghíresebb termálja a Therme Loipersdorf, közel 14000 m2-en várja a pihenni vágyókat! Medencék, csúszdák, masszázs, és minden, ami kell. Ausztria egyik legkülönlegesebb szállodája mégis a Blumau-ban található Therme Bad Blumau, ahol a híres művész, Hundertwasser meseszerű álomvilága tárul eléd! Dombokba épített hobbitházak, semmihez sem hasonlítható enteriőr megoldások, harmonikus környezet! Ha már ide térsz, a wellness részleget se hagyd ki: 8500 m2-en nincs olyan, amit hiányolnál! Számos medence vár a helyi vulkanikus forrásból származó gyógyvízzel, szaunarészleg, holt-tengeri sóbarlang, masszázsok, fürdők, szépségápolási kezelések. is választhatók Ha egy kis misztikumra vágysz, keresd fel a szerelem virágainak szigetét, vagy a négy elem kertjét.

auszt3.jpg ()Felső-Ausztria

Bár Felső-Ausztria turizmusa leginkább a síelőket célozza meg, Bad – azaz fürdő – előnévvel számos helyiség található prémium színvonalú helyekkel. Az Eurothermen csoport 3 szálloda ajánlatát kínálja a régióban: a Bad Hall-ban található Tassilo Therme leginkább a családosokat célozza meg, a gyógyulni vágyókat a Kaiser Therme várja Bad Ischl-ben, de a Bad Schallabach-i Hotel Paradiso valóban paradicsomi élményt nyújt a 15000 m2-es vizes területével, valamint számtalan wellness-szolgáltatásával. Aquapulco vízi park, relaxium és colorama részleg, és persze kényeztető masszázsok és kezelések várják itt a vendégeket.

Salzburg

Elképesztően szép, hegyekkel körülölelt régió, ahol szintén nagy hagyománya van a termálvíz hasznosításának. Bad Gastein-ben és a szomszédos városokban találni szép számmal wellness hoteleket, ezek közül is az egyik legmodernebb az Alpen Therme Gastein. Itt különösen nagy hangsúlyt fektetnek a szépülni, felüdülni vágyók igényeire: külön Beauty Residence-ben van lehetőség például pezsgős arckezelésre, fizioterápiás kezelésekre, sőt, az edzőteremben egész nap tartanak órákat.
Ha extra-exkluzív helyre vágysz, akkor látogass el a Mavida balance design hotelbe. A szolgáltatások természetesen első osztályúak és mindenre kiterjedőek, a holisztikus környezet és a lenyűgöző design  pedig páratlan! Csak nézd meg a videójukat! Nekünk ez az abszolút kedvencünk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X