Főoldal > szex > Milyen veszélyek leselkednek a férfiak legnemesebb szervére?

Milyen veszélyek leselkednek a férfiak legnemesebb szervére?

egészségférfiasságimpotenciaintimnemi betegségóvszerpéniszszexszexuális élettestrész
0

Írta:

A férfiak egyik legnagyobb büszkesége a pénisz, más néven bájdorong, varázsvessző vagy szerszám. Az erősebbik nem legnemesebb szervére azonban számos veszély leselkedik, amelyeket rendszeres vizsgálatokkal, egészséges életmóddal és tudatos szexuális élettel lehet kivédeni.

Célkeresztben a pénisz: a LifeNetwork szakértői rávilágítottak a péniszt veszélyeztető legkritikusabb problémákra.

Nagy-Britaniában 17 millió férfi aggódhat a pénisze miatt, 45%-uk például nagyobb szerszámot szeretne. A méret igazából a legkisebb gond, ugyanis a péniszt több más probléma is veszélyezteti, amennyiben nem fordítanak kellő figyelmet a bajok megelőzésére. A LifeNetwork orvosai összegyűjtötték, mire érdemes odafigyelniük a férfiaknak.

Impotencia és ami mögötte van

A férfiak egyik legnagyobb félelme, hogy képtelenek lesznek teljesíteni az ágyban. A legváratlanabb pillanatokban mondhatja fel a szolgálatot péniszük és sokszor nincsenek is tisztában a kiváltó okokkal. A 40 éves férfiak 52 százalékánál előfordul impotencia, de csak egyharmaduk fordul orvoshoz, pedig a legtöbb esetben az életmóddal van probléma. A kóros elhízás magas vérnyomást, megemelkedett koleszterinszintet és vércukorszintet okoz, amely könnyen vezethet impotenciához. A problémával küzdő férfiak 80%-a elhízott. A túlsúly ráadásul a tesztoszteronszintet és a szexuális étvágyat is csökkenti.

A cukorbetegség hosszútávon érkárosodást okoz, a betegségben szenvedő férfiak 75%-nál már előfordult impotencia. Megfelelő étrenddel, mozgással könnyen lehet tenni az ügy érdekében és újra régi fényében tündökölhet a működésképtelennek hitt szerv.

A testi okok mellett gyakran lelki problémák és stressz is állhat a háttérben. A férfiak éjjelente átlagosan 3-5 alkalommal produkálnak kb. félórás erekciót, ezekkel könnyen tesztelhető, hogy szervi oka van-e az impotenciának. Ennek kiderítésére az egyik legjobb módszer a bélyeg-teszt, ami a következő egyszerű kísérlettel otthon is elvégezhető: egy papírszalagra pár darab bélyeget kell felragasztani, majd az ernyedt péniszre helyezni. Amennyiben reggel leszakadva találják, úgy nem fizikai a gond, hiszen tökéletesen működik a szerv, így vélhetően lelki probléma a felelős.

23695642 - concept of no sex with chastity belt and young woman

Szexuális veszélyek: nemi betegségek és nem kívánt terhesség

Az impotencia mellett más problémák is veszélyeztetik a pénisz egészségét: a brit férfiak 50%-a nem használ óvszert, így több millióan vannak kitéve a nemi betegségeknek.

·     Gyakori és alábecsült fertőzés a rühesség, amelyet apró atkák okoznak. A zavaró és alig látható élősködők a bőr legfelső rétegébe befúródva okoznak erős viszketést és diszkomfort érzést.

·     Igen kellemetlen betegség a nemi herpesz, amely vörös hólyagokkal és fájdalmas vizeléssel jelentkezik. Legtöbb esetben a fertőzés első két évében körülbelül 5 alkalommal lángol fel a betegség.

·     Esztétikailag drámaian hat a genitális szemölcs, amely szexuális úton szintén könnyen elkapható és a HPV vírus okozza. Sajnos ez gyakori probléma. A vírus elpusztítására még nem létezik gyógyszer, de a szemölcsöket el lehet tüntetni.

Az óvszer használata nemcsak a nemi betegségek miatt fontos, hanem a nem kívánt terhesség elkerülése miatt is. A fiatalok körében a harmadik legnépszerűbb védekezési mód a megszakításos módszer. Sokan nem is gondolnák, de a pénisz előváladékában akár több millió életképes spermium is található, amelyek alkalmasak a megtermékenyítésre. A prevenció mindennél fontosabb, a téma szakértői és az orvosok is azt javasolják, hogy minden szexuális aktus esetében használjunk óvszert.

További betegségekről, testünket veszélyeztető problémákról még többet megtudhat a LifeNetwork, Ha ciki, ha nem: beteg vagy! című műsorából.

Forrás: Good PR Solution


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X