Főoldal > szex > Top 5 vágyfokozó sport

Top 5 vágyfokozó sport

libidómozgássportszerelemszexvágyvágyfokozó
0

Írta:

Tiszta sor, hogy a rendszeresen mozgás az alakodra és az egészségedre is szuper hatással van, de azt tudtad, hogy a libidódat is felturbózhatja? Az persze nem mindegy, melyik sportágra esik a választásod. Lássuk melyik az igazán nyerő, ha tűzbe akarsz jönni!

Egy kiadós edzés során felfrissül vérkeringésed, gyorsul az anyagcseréd, intenzíven dolgoznak az izmaid és a boldogsághormonok termelődése is magasabb fordulatszámra kapcsol. Vagyis megemelkedik az endorfin, az adrenalin és a tesztoszteronszinted, ezért érzed sportolás után, hogy tombol benned az energia és a jókedv. Logikus, hogy ilyenkor a szexhez is nagyobb kedved van – mégpedig annál inkább, minél több tesztoszteron termelődött. Bár ez egy férfi nemi hormon, a nőkben is megtalálható, csak jóval kisebb mértékben. De kulcsfontosságú szerepe van az izmok és a csontok egészséges összetételében, valamint a szexuális vágyad mértékében is. Ezért ha úgy érzed, rád férne némi libidó-turbó, érdemes azokra a mozgásformákra fókuszálnod, amik tesztoszterontermelésben toplistások.

1. helyezett: SÚLYZÓZÁS

A súlyzós edzés a number one, ha a tesztoszteron fokozásáról van szó. Persze nem az a cél, hogy férfiasra gyúrd magad, csak némi izomerősítésre és alakformálásra vesd be azokat a súlyokat, amik passzolnak az edzettségedhez. Kezdd kisebb súlyokkal, majd fokozatosan emeld a tömeget, és ezzel párhuzamosan csökkentsd az ismétléseket. A legkedvezőbb hormonális választ az összetett alapgyakorlatokkal érheted el: guggolással, felhúzással, nyomó gyakorlatokkal. Minél lassabban végzed a mozdulatokat, annál intenzívebb lesz a hatás. Jó ötlet, ha az edzéseidet az esti órákra időzíted, mivel a tesztoszteron mennyisége a nap során fokozatosan csökken, így egy esti tréningnél nagyobb sanszod lesz arra, hogy az edzőterem után az ágyban is akcióba lendülj.

2. helyezett: KARDIÓ

A zsírégető sportokat is kész főnyeremény bevetned, ha a libidódat akarod turbózni. Kutatások szerint kb. 1 órás, közepes intenzitású aerob edzés 29%-kal emeli a tesztoszteron szintedet. Jöhet a futás, az úszás, a biciklizés, de egy konditermi óra (step aerobik, kangoo, spinning) is szuper választás. Ha hetente háromszor legalább 45 percig úgy edzel, hogy tartósan 120 körüli a pulzusod, máris nagyobb esélyed van arra, hogy lelkesen kezdeményezd az összebújásokat. A lényeg, hogy rendszeresen iktasd be ezt a programot, és pár hét után nemcsak az alakoddal leszel elégedettebb, hanem az ágyjeleneteid számával is.

3. helyezett: TENISZ, PINGPONG

Amikor klasszikus „kétszemélyes” sportágakat űzöl (ilyenek például a tenisz, pingpong, tollaslabda), spéci lelkiállapotban vagy: a figyelmed fókuszálódik, a győzes-vesztes dilemma kiéleződik, ez máris jót tesz a tesztoszteron szintednek. Ha pedig te nyered a meccset, további extra löketet is kapsz ebből a nemi hormonból, amitől adni fogja magát a nap ígéretes folytatása – vagyis jöhetnek a hálószobai „csatározások”!

4. helyezett: JÓGA

Bár az ászanák nem a tesztoszteron serkentésében befutók, hatásukból mégis profitálhatsz a szexben. Azáltal, hogy a nyújtó gyakorlatokat légzéstechnikákkal kombinálod, a szerotonin és az oxitocin hormonok termelődését segíted, amik az összebújáshoz és a simogatáshoz hozzák meg a kedvedet. Ez pedig máris jó indítás egy romantikus estéhez… Ráadásul néhány pozitúra direkt az altesti izmokat célozza meg, az itt megélénkült vérkeringés pedig felpiszkálhatja a szexuális vágyadat. A kobraállással, a sas pózzal, a gyertyaállással vagy a csípő lazítására fókuszáló pozitúrákkal garantáltan hamar hangulatba jöhetsz. Sőt a gyakorlatok a hajlékonyságodat is fejlesztik, ami szintén jól jöhet a lepedőakrobatikában.

5. helyezett: EXTRÉM SPORTOK

Libidó szempontjából sereghajtókként kerültek ki a felmérésből a rafting, a sziklamászás, az ejtőernyőzés és társaik. Miközben ezeket űzöd, a tested és az idegrendszered extra stressznek van kitéve, így óriási adrenalinfröccsöt kap a szervezeted és minimális tesztoszteront. Így aztán, aki gyakran átéli az extrém izgalmakat a földön, a vízen vagy a levegőben, az nem sűrűn fog vágyni erre az ágyban is, ezért az első pár randi alkalmával inkább válasszatok kevésbé kalandos programot, az izgalmakat pedig hagyjátok meg otthonra.

Fotó: 123RF

A cikk a Wellness magazinban jelent meg!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X